universum

God

22 januari 2019 door Dick van den Bos

John Piper: "Het hele universum zal aan ons onderworpen zijn"

"Tegen de gemeente van Laodicea zei Jezus: 'Wie overwint zal ik geven met mij te zitten op mijn troon, zoals ik ook overwonnen heb en mij met mijn vader op zijn troon gezet heeft.' Openbaring 3:21 - dat gaat over mensen die echt tot het einde volharden in het geloof", zegt John Piper, in deze video van de geloofsopbouwende, inspirerende website Geloofstoerusting.

"Tegen de gemeente van Laodicea zei Jezus dat als we volhouden, ondanks bedreigende pijn of lokkend plezier - dat als je in Jezus gelooft, je zult zitten op de troon van de levende God. Ik neem hierbij aan dat het erom gaat dat we over het universum zullen heersen en hier samen met Jezus een aandeel aan zullen hebben.""Het universum zal vervuld worden met de heerlijkheid van de Heere. Wij zijn de vervulling van Zijn regering. Op die manier zitten we op Zijn troon. Paulus bidt ook in Efeze: 'Ik bid dat de Vader van alle heerlijkheid zal openbaren waarop je mag hopen', Efeze 1:18. Zonder Zijn almachtige hulp kun je niet de verwondering voelen van wat ons te wachten staat. Maar als het gegeven wordt, zal het onse ten goede veranderen."

Dit dagboek biedt jou elke dag korte en diepe meditaties om je vreugde in Jezus te voeden. Om dit te bereiken heeft Desiring God de 365 beste fragmenten geselecteerd uit de 30-jarige bediening van John Piper. Iedere dag verschijnt er een nieuwe overdenking op de website van Geloofstoerusting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify