Nieuws

23 januari 2019 door Redactie

China dwingt christenen om Jezus te vervangen door communistische posters

De communistische regering van China blijft christenen dwingen om posters van Jezus Christus te vervangen voor de communistische leiders van het land. Ook worden kansels veranderd in uitgaansgelegenheden. Dat schrijft The Christian Post

Bitter Winter, een tijdschrift over religieuze vrijheid, meldt dat de Chinese autoriteiten iedere stad langsgaan en eisen dat de christelijke iconen vervangen worden door foto’s van voorzitter Mao Zedong en president Xi Jinping. 

Inspectie
Fej Zhongju (80) vertelt wat de autoriteiten tegen hem zeiden nadat in oktober 2018 zijn huis werd belaagd. "Als we terugkomen voor inspectie en ontdekken dat je het portret van Mao niet hebt opgehangen, zullen we je financiële voordelen van de regering annuleren." 

'De overheid dwingt ons om portretten van de Heer Jezus te verscheuren'

Fej's vrouw zei dat haar man van tafel viel en ernstig gewond raakte terwijl hij probeerde op te staan en zich aan de bevelen te houden. "Wat hebben wij gelovigen in de Heer verkeerd gedaan", zei de vrouw. "De overheid dwingt ons om portretten van de Heer Jezus te verscheuren, en als gevolg hiervan raakte mijn man gewond." 

Overheidsfunctionarissen hebben de burgers gedreigd dat als zij hun religieuze posters niet zelf verwijderen, de autoriteiten met harde maatregelen zullen komen.

Volgens Bitter Winter zijn er sinds vorig jaar 140 christelijke voorwerpen vernietigd. Sommige plaatsen zijn volledig zonder religieuze symbolen achtergelaten. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify