CU

Nieuws

22 januari 2019 door Dick van den Bos

Stineke van der Graaf (CU) over vertrek Joden uit Nederland: "Dat breekt je hart"

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft een bom laten ontploffen in de coalitie door afstand te nemen van het klimaatakkoord en een coalitiegenoot een ‘drammer’ te noemen. CU-Kamerlid Stineke van der Graaf reageert hierop in het Family7-programma Uitgelicht!: “Die uitspraken zijn stevig en het heeft ons allemaal verrast.” In het gesprek vertelt ze hoe het nu verder moet, en de standpunten die belangrijk zijn voor de CU, waaronder het terugdringen van antisemitisme - zodat Nederland een veilige plek wordt voor Joden.

“De uitspraken van Dijkhoff hebben ons verbaasd omdat we van tevoren onderhandeld hebben op stevige wijze. Gelukkig heeft de VVD wel gezegd dat ze nog steeds achter het akkoord staan, en het is goed om elkaar daar aan te houden.”

Van der Graaff geeft aan dat ‘rebelleren’ niet de stijl is van de ChristenUnie om hier mee om te gaan. “Wij kiezen voor een constructieve opstelling, ook al laten we het niet over onze kant gaan als afspraken niet worden nagekomen.”

Antisemitisme
Eén van de belangrijke thema’s voor de ChristenUnie is antisemitisme, zegt Van der Graaff. “We willen graag dat de Joodse gemeenschap zich veilig voelt om over straat te gaan. Steeds vaker horen we berichten over scheldpartijen en bedreigingen. Daar maak ik me zorgen over. Eén van de dingen die moet veranderen, is dat er een nationaal cooördinator moet komen die antisemitisme in de samenleving monitort. We hopen dat het de aangiftebereidheid zal vergroten.”

Ondertussen verlaten Joden Nederland vanwege het vijandige klimaat. “Dat breekt je hart. Ik woon in Groningen en daar hebben we een beladen geschiedenis, waarbij veel Joodse mensen zijn weggetrokken. Ik vind dat Nederland veilig moet zijn om te kunnen wonen en over straat te kunnen.”

Reacties

J
Joden horen in ISRAEL!!

Dat is zelfs bijbels voorzegt:

Zo waar de HERE leeft, die de Israelieten heeft doen optrekken uit het Noorderland en uit al de landen waarheen Hij hen verdreven had;

ja, Ik zal hen terugbrengen in het land dat Ik aan hun vaderen gegeven had.

Zie, Ik ontbied vele vissers, luidt het woord des HEREN, die hen zullen opvissen,

en daarna zal Ik vele jagers ontbieden, die hen zullen opjagen van elke berg en elke heuvel, en uit de rotskloven;
J
En het is ook vooral de CHRISTEN UNIE, die de "JAGERS" zelf(s) in LESBOS gaat OPHALEN!Ik zou zeggen: Stieneke kijk morgenvroeg in de spiegel,

dan zie je EEN persoon, die er (mede) OORZAAK van is, dat het VIJANDIGE klimaat voor Joden ZIENDEROGEN toeneemt!Maar wees anderzijds gerust:

Je werkt mee om Gods plan mbt de Joodse terugkeer naar hun beloofde land doorgang te laten vinden!ALLEEN:

als de "Jagers" klaar zijn met ZATERDAG,

dan

komt ZONDAG als volgende aan de beurt!

Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify