Nieuws

22 januari 2019 door Redactie

De leider van de Kerk van Engeland bidt iedere dag in tongen

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury en bekend als de leider van de kerk van Engeland, heeft onthuld dat hij elke dag in tongen bidt. “In mijn eigen gebedsleven, en als onderdeel van mijn dagelijkse stille tijd, bid ik elke dag in tongen.” 

Het bidden in tongen is niet iets dat Welby af en toe doet. "Het is onderdeel van mijn dagelijkse gebed", aldus Welby volgens The Christian Post. De bisschop staat ook open voor andere gaven van de Heilige Geest die in deze moderne wereld werken. Zo heeft hij woorden van kennis van anderen ontvangen. Hij verwacht ook van God te horen door anderen. 

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Geschenken
Spreken in tongen en woorden van kennis zijn gebruikelijk in meer charismatische kerken zoals pinksterkerken. Welby gelooft echter dat de geschenken niet alleen voor charismatische kerken zijn. The Guardian meldt dat hij 19 was toen hij vervuld werd met de Heilige Geest terwijl hij een Anglicaan was. Hij groeide op in de Holy Trinity Brompton, die bekend staat als een Anglicaanse kerk waar in tongen wordt gebeden.

"Het was vanaf dat moment dat ik me realiseerde dat de Heilige Geest van God me op een zeer krachtige manier had geraakt", vertelde hij in 2015 aan de Anglicaanse Communie News Service. "Ik begon in tongen te spreken en leerde over de intimiteit die Christus ons brengt. " 

Marcus 16
Sommige denominaties geloven dat spreken in tongen en woorden van kennis eindigden bij de vroege kerk. Anderen wijzen naar Schriften zoals Marcus 16, waar Jezus tot de discipelen sprak over het spreken in tongen vlak voordat hij naar de hemel opsteeg.

Reacties

Soms wordt iets realiteit als je de realiteit zelf hebt ervaren. De Geestesgaven zijn nooit opgehouden. Helaas is er veel stuk gemaakt door Olifanten die door de spreekwoordelijke porseleinkast zijn gedenderd, waardoor mensen op het verkeerde been zijn gezet. Vooral zogenoemde profeten die van ver kwamen en profeteerden van rijkdom en status! Hierdoor zijn velen teleurgesteld en hebben zich afgekeerd. Beproef de mensen of hun achtergrond vertrouwd is door de jaren heen en laat de Gaven ontwikkelen onder toezicht van gerijpte christenen.
REAGEER
J
Vraag is wel: wat zijn die 'tongen' nou precies? Bestaande talen die als teken voor ongelovigen zijn bestemd? Ik heb jarenlang in diverse pinkstergemeente vertoefd. Maar het zgn. spreken 'in tongen' was nooit anders dan on-zinnig gebrabbel. Niets anders dan wartaal.
M.i. is er een onderscheid tussen de vreemde talen die de apostelen op die verrukkelijke pinksterdag spraken en de zg. tongentaal. In 1 Cor 14 legt Paulus duidelijk uit dat het onverstaanbaar is, maar desalniettemin krachtig werkt. Paulus deed het zelf heel veel. Er zijn ook gevallen bekend van mensen die in tongen baden en verstaan werden door vreemdelingen. Dus de grens tussen het spreken van vreemde talen en tongentaal zal niet zo strak afgebakend zijn. Maar als het goed is worden de woorden door Gods Geest ingegeven.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify