Ds. P. den Ouden

Nieuws

22 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Hersteld hervormd Opheusden ziet ds. P. den Ouden graag komen

Ds. P. den Ouden heeft twee beroepen ontvangen. In Opheusden kan hij aan de slag als opvolger van ds. J. C. den Ouden. Zijn broer verhuisde vorig jaar naar Sint-Maartensdijk. Ook de hersteld hervormden in Ouderkerk aan den IJssel hopen dat P. den Ouden gaat verhuizen. Deze gemeente zoekt een gemeentepredikant vanwege het recente emeritaat van ds. D. Heemskerk.

Ook ds. D. Zoet denkt de komende tijd na over twee beroepen. In Katwijk aan Zee kan de hersteld hervormde predikant de naar Harskamp vertrokken ds. A. Vlietstra vervangen. De kerkenraad in Nieuwleusen zoekt een nieuwe dominee vanwege het recente emeritaat van ds. J. den Boer. Ook deze gemeente ziet ds. Zoet graag komen.

Ds. G. Kater denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Waarder. Hij heeft een beroep van de hersteld hervormde gemeente in Arnemuiden ontvangen. De Zeeuwse gemeente is sinds 2011 vacant. Ds. H. Juffer werd destijds 'eervol' uit het ambt van predikant in die plaats ontheven. 

Tegelijkertijd heeft Kater bedankt voor een beroep van de hersteld hervormde gemeente in Barneveld-Kootwijkerbroek-Voorthuizen. Deze gemeente is vacant omdat ds. L. M. Jongejan toegaf "een foutieve keuze" te hebben gemaakt door lid te worden van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK). Daarom stapte Jongejan over naar de PKN.

Ook de hersteld hervormde gemeente in Boven-Hardinxveld is vacant. Ds. P. de Vries ging onlangs met emeritaat. Daarom heeft de kerkenraad een beroep uitgebracht op ds. W. M. Mulder. De predikant uit Wijk bij Heusden bedankte vorig jaar voor beroepen uit Arnemuiden, Barneveld, Nieuwe-Tonge, Poederoijen, Nederhemert en Opheusden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify