Nieuws

22 januari 2019 door Redactie

Islamitische politieagent offert zijn leven op om honderden christenen te redden in Egypte

Christenen wereldwijd worden aangespoord om een brief te ondertekenen aan de geliefden van een islamitische politieagent. Hij heeft zijn leven opgeofferd om honderden kerkgangers in Egypte te redden.

International Christian Concern publiceerde de brief vorige week online. Dat meldt The Christian Post. De brief is gericht aan de familie van agent Mustafa Abid, die op 5 januari werd vermoord. 

Bom
Abid reageerde samen met andere officieren op een bom die op het dak van de Maagd Maria en de Vader Seifin-kerk in Nasr City, nabij Caïro, werd ontdekt. Het incident vond plaats een dag voor de Koptische christelijke kerstavond, en zoals International Christian Concern opmerkte, zijn de angsten dat honderden christenen, inclusief kinderen, zouden zijn gedood als de explosies waren afgegaan zoals gepland.

"Door deze brief te ondertekenen, wil ik mijn grootste lof, diepe dankbaarheid en diepe medeleven betuigen voor je verwondingen en verlies die je hebt opgelopen tijdens het volgen van je geweten en je plicht op 5 januari 2019. Je acties zorgden ervoor dat honderden Egyptische mannen, vrouwen en kinderen niet ten onrechte werden vermoord tijdens een dodelijke aanval op de Maagd Maria en de kerk van Father Seifin”, staat in de brief.

Bedanken
"Ik wil de leden van het bommenteam en verschillende politieagenten bedanken die zichzelf in gevaar hebben gebracht omwille van anderen. Ik bid voor volledige genezing voor allen die gewond zijn geraakt. Ik rouw mee met de familie van agent Mustafa Abid en druk mijn diepe verdriet uit voor je tragische verlies.”

“De Bijbel zegt: ‘Grotere liefde heeft geen mens dan dat een man zijn leven geeft voor zijn vrienden’. Ik geloof dat de acties van agent Abid, die dit soort liefde had, dit hebben bewezen. En ik dank hem ervoor.” 

Door de bom verloor Abid zijn leven, drie andere politieagenten raakten gewond. 

Reacties

H
Misschien eerst een betere vertaling i.p.v. Google translate o.i.d.?
H
Precies. Deze politieman heeft zich helemaal niet opgeofferd, maar was zelf ook slachtoffer van de aanslag. Hij behandelde de bom verkeerd, waardoor hij voortijdig afging. Niks geen zelfopoffering. Foei CIP. Weer nepnieuws.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify