Kees van der Staaij

Nieuws

21 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij schrijft briefje aan Claudia de Breij na opzeggen vriendschap

"Je bent te ver gegaan, Kees. Ik zeg de vriendschap op," aldus Claudia de Breij. De zangeres schreef een briefje aan SGP-leider Kees van der Staaij nadat hij de omstreden Nashville verklaring ondertekende. Op de website van de SGP reageert Van der Staaij op haar briefje.

De Breij voelt zich "vertrapt" door de ondertekening van Van der Staaij. "Dus hier scheiden onze wegen, Kees. Het was mooi zolang het duurde, maar nu is het voorbij. Mocht je van gedachten veranderen en je openlijk distantiëren van de smerigheid uit de Nashville-verklaring, dan is er - ook in mijn rechte leer - altijd nog ruimte voor vergeving," schreef de cabaretier dinsdag in de VARAgids.

Van der Staaij reageert: "Als ik het goed begrijp, is je kernbezwaar dat ik mensen zou afschrijven, zou afwijzen in wie zij zijn. Uit de grond van mijn hart wil ik zeggen dat het tegendeel waar is. Ieder mens ervaar ik als een kostbaar en onuitsprekelijk waardevol Godsgeschenk, wie hij of zij ook is. Ieder mens is een naaste om lief te hebben. Daarom vond ik het ook steeds een voorrecht om jou te ontmoeten en met jou in gesprek te gaan, ook in mijn boekje."

In zijn briefje neemt de politicus nogmaals het misverstand weg dat homoseksualiteit te genezen zou zijn. Tegelijkertijd wijst hij op een grens. "Mijn diepste identiteit ligt in mijn christen-zijn. Dat betekent dat ik persoonlijk en politiek oprecht wil wandelen op de weg die God in Zijn Woord wijst, ook op het terrein van liefde, huwelijk en seksualiteit. Voor die leefregels wil ik uitkomen, ook als dat hard botst met de tijdgeest."

Aan het einde van zijn briefje schrijft de SGP-voorman: "Lieve Claudia, ik geef de moed niet op dat we elkaar ooit weer kunnen bereiken. Soms is het zo dat na een fikse bui de lucht weer opklaart en alle stof is verdwenen. Zo houd ik ook de hoop dat als het stof neergedwarreld is, er tóch weer goede gesprekken kunnen plaatsvinden."

Reacties

Kees heeft het op de juiste manier beantwoord.Dit is zoals het moet zijn......................

"Mijn diepste identiteit ligt in mijn christen-zijn. Dat betekent dat ik persoonlijk en politiek oprecht wil wandelen op de weg die God in Zijn Woord wijst, ook op het terrein van liefde, huwelijk en seksualiteit. Voor die leefregels wil ik uitkomen, ook als dat hard botst met de tijdgeest."
REAGEER
Mevrouw de Breij, ook ik ben niet blij met de Nashville verklaring, maar moet dit nu zo? Ga aub in gesprek met elkaar. Er worden al zoveel goede relaties uitgemaakt...
P.S. Ik ben een beetje een fan van u. Nu ja, een beetje véél. ;-)

Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify