Nieuws

21 januari 2019 door Redactie

Vrouw eert God door op zondag niet te werken, wordt ontslagen en ontvangt schadevergoeding van 21 miljoen dollar

Marie Jean Pierre weigerde op zondag in een hotel te werken, omdat ze daarmee God eert. Ze werd daarom ontslagen door het Conrad Hotel in Miami, Florida. Ze diende een aanklacht in wegens schending van haar religieuze rechten. Nu heeft ze 21 miljoen dollar ontvangen als schadevergoeding. 

"Ik houd van God. Nee, ik kan zondag niet werken, want zondag eer ik God”, zei Haïtiaanse immigrant Marie (60) volgens The Christian Post.

Ontslagen
De jury van de rechtszaak vond dat het desbetreffende hotel wraak nam tegen Pierre toen ze haar ontsloeg, omdat ze niet in staat was om op zondag te werken. Het hotel was zich bewust van haar betrokkenheid bij de Soldiers of Christ Church, die haar ervan weerhield om op zondagen te werken.

De vrouw werkte van 2006 tot 2016 in het hotel. Ze werkte als afwashulp in de keuken. Het duurde tot 2015 voordat haar keukenmanager, besloot dat ze op zondag zou moeten werken. Haar collega’s ruilden met Pierre, maar haar manager eiste dat ze op zondag kwam opdagen. Het hotel beweerde dat ze was ontslagen wegens “wangedrag, nalatigheid en afwezigheden".

De jury stelde haar in haar gelijk, ze heeft 21 miljoen dollar ontvangen als schadevergoeding.

Reacties

H
Wat een gedoe om niks.???? Laat ze thuis ook de afwas staan tot maandag? Ik heb 12 jaar in de zorg mogen werken en dus ook op zondag en dit is niet de dag des Heren zoals veel calvinisten dat zien. Met andere woorden, als we GOD werkelijk willen eren, gedenken we de sabbat zoals beschreven in de Bijbel. Sjaloom!
van 2006 tot 2015 had ze op zondag vrij, toen begon die manager opeens te zeiken. Ik hoop dat deze mevrouw de 21 miljoen die God haar toegespeeld heeft, gebruikt zoals Joyce Meyer aanbeveelt: buy some, save some, give some. Als ze zichzelf onder controle heeft, is 3 miljoen wel genoeg voor buy some en save some, zodat 18 miljoen voor Gods eer gebruikt kan worden.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify