ChristenUnie

Nieuws

21 januari 2019 door ANP

ChristenUnie wil directe stop op uitzetten asielkinderen

Nu ook regeringspartij CDA een versoepeling wil van het kinderpardon, moeten er in Nederland voorlopig geen kinderen het land worden uitgezet, vindt de ChristenUnie. ”Drie van de vier partijen uit de coalitie zeggen nu dat het kinderpardon te streng is. We moeten dus snel om tafel om dit te bespreken”, zegt Kamerlid Joël Voordewind maandag in dagblad Trouw.

Afgelopen zaterdag pleitten CDA en D66 ervoor dat het pardon ruimer wordt toegepast, waardoor meer asielkinderen en hun ouders in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Maar staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) liet direct al weten dat er wordt vastgehouden aan de afspraken uit het regeerakkoord.

Maar de ChristenUnie vindt dat Harbers nu pas op de plaats moet maken. Ook omdat op dit moment een commissie onderzoek doet naar de problemen van het huidige asielsysteem. "We moeten sneller duidelijkheid geven en kinderen niet nog een half jaar in onzekerheid laten," aldus Voordewind.

Beluister ook onderstaand gesprek:

Reacties

H
Het gaat niet om de kinderen, het gaat om de ouders. Als je de kinderen pardonneert, dan pardonneer je ook de ouders. Het is daar waar de schoen wringt en waar de commissie Van Zwol mee bezig is. Waarom niet gewoon de conclusie van deze commissie afgewacht? Waarom nu die haast? En dat ook nog in strijd met je woord.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify