Mooi

21 januari 2019 door Dick van den Bos

John Piper: "Jezus beschermt ons tegen de tirannie van de wereldse pijn"

'Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van mij' - Mattheus 5:11. Jezus openbaarde een geheim dat ons geluk beschermt tegen dreiging van het leiden en dreiging van het succes: 'Groot is je beloning in de hemel.' Door ons op de hemel te richten, beschermt God ons dat we ons geluk niet verliezen door te lijden en pijn".

In deze video van Geloofstoerusting wordt het dagboek Onwankelbare vreugde van John Piper vertaald.

Verheug u
"God beschermt ons zo, dat we ons geluk niet verliezen door te lijden. 'Verblijd en verheug u als U vervolgd wordt, want uw loon is groot in de hemelen.' Dit perspectief redt onze vreugde van negatieve gevolgen die dreiging, smaad en vervolging kan hebben."

"Dat is ook zo als we succes hebben. 'Verblijdt u erover dat uw namen opgeschreven in het boek des levens.' Ook toen de discipelen verleid werden door het succes van de bediening, toen ze zagen dat de demonen aan hen onderworpen waren, zei Jezus: 'Verblijd je erover dat jullie namen zijn opgeschreven in de hemel. Wat dat is het echte anker. Als je focust op 'successen', dan zou het je losmaken van het anker."

"Dat geeft het perspectief dat noch lijden, noch succes deze vreugde kan vernietigen. Zo bevrijdt Jezus ons van de tirannie van wereldse pijn en wereld werelds genot."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify