symposium

Nieuws

21 januari 2019 door Dick van den Bos

Symposium ‘In het oog van de storm’ over de invloed van kanker op relaties

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en de Academie Coaching rondom kanker (Academie CRK) organiseren op vrijdag 29 maart 2019 een symposium ‘In het oog van de storm’. Op dit symposium spreken o.a. Henk Elzevier (uroloog, seksuoloog, medische besliskunde, opleider (LUMC) en voorzitter Stichting Sick and Sex), Jeroen Martijn Plette (oncologieverpleegkundige en docent aan de Academie CRK) en Hilda Paalman (ervaringsdeskundige).

De naam van dit symposium heeft te maken met de storm waarin kankerpatiënten en hun naasten zich na een diagnose kunnen bevinden. Elke storm kent een oog waar windstilte is. In dit symposium bieden we handvatten om als professional de ander in deze stilte te ontmoeten en nabij te blijven. Hoe kan je als professional nabij blijven en handvatten geven? Het thema dit jaar is ‘de invloed van kanker op relaties’. Vanuit diverse hoeken en door diverse sprekers wordt dit thema belicht.

Impact van kanker
De impact van kanker is onmiskenbaar groot. Het stelt levens- en geloofsvragen centraal en maakt deze vragen onderwerp van gesprek in ontmoetingen met anderen.

Leo van Hoorn, dagvoorzitter en spreker tijdens een van de TEDtalks spreekt over de invloed van kanker op relaties en religie: “Aandacht voor de kracht en kwetsbaarheid, de rijkdom en worsteling, de ruimte en betekenis van ‘geloof, hoop en liefde’ is verrijkend en verreikend. Dit thema wil ik vanuit de persoonlijke ervaringen en waarnemingen aan de orde stellen tijdens dit symposium.”

Post-hbo Coaching rondom kanker
Naast het symposium biedt de CHE in samenwerking met de Academie CRK ook de erkende post-hbo opleiding Coaching rondom kanker aan voor professionals die mensen rondom kanker willen leren begeleiden. De eerste lichting is gestart in september 2018. Tijdens de post-hbo komen onderwerpen als vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk aan bod. Zo leren professionals over de impact van doods- of levensangst rondom kanker, maar ook over de impact die het heeft op werk, relaties en systemen. Aan het eind van de post-hbo ben je in organisaties en als zelfstandige inzetbaar als gespecialiseerde coach in het begeleiden van mensen met kanker én hun naasten.

Klik hier voor meer informatie over het symposium.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify