Israel vlag

Nieuws

18 januari 2019 door CIDI

'Wereldraad van Kerken zet zich actief in om boycot Israël te promoten'

De Wereldraad van Kerken (WCC), een christelijke koepelorganisatie waar wereldwijd 350 kerkgenootschappen lid zijn, traint vrijwilligers om de boycot van Israël te promoten, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI).

In totaal werden de afgelopen jaar 1.800 mensen opgeleid, die na afloop anti-Israel lobbyisme bedrijven in hun lokale kerkgenootschappen. Niet zelden maken de vrijwilligers daarbij gebruik van antisemitische retoriek. Dat bleek deze week uit uitvoerig onderzoek van NGO Monitor. Ook in ons land worden deelnemers geworven voor het programma, dat onder leiding staat van de Nederlandse predikant Owe Boersma.

Namens de Wereldraad worden vrijwilligers regelmatig drie maanden op de Westelijke Jordaanoever, in Oost-Jeruzalem en bij Israëlische checkpoints gestationeerd. Daar monitoren en rapporteren ze over vermeende mensenrechtenschendingen. Vrijwilligers volgend daar ook een uitgebreide lobbytraining. Ut het onderzoek van NGO Monitor blijkt nu dat uitlatingen die waarnemers tijdens en na deze trainingen doen niet alleen feitelijk onjuist zijn, maar ook regelmatig antisemitische trekken vertonen. 

Tevens roepen activisten die aan het EAPPI hebben deelgenomen op tot boycot, desinvesteren en sancties (BDS) tegen Israël. EAPPI ontvangt financiering van verschillende westerse overheden, de WCC en lokale christelijke organisaties. In een reactie laat de WCC weten niet volledig achter BDS te staan en antisemitisme te verwerpen.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

Onmiddellijke subsidiestop en lidmaatschap intrekken! Deze kerkenclub graaft haar eigen graf op deze manier. En verzwagert zich bijna met de andere goden. De vergelijking met de tijden van de RIchteren dringen zich op. Het volk (lees daarvoor de christenheid) ging steeds maar heulen met vijandige goden. Terwijl de Joden onze oudste broeder is (waarmee je het natuurlijk echt niet over alles eens hoeft te zijn!). Zacharia 1:14 – "Dit zegt de Heere van de hemelse machten: Brandend van liefde neem Ik het op voor Jeruzalem en Sion"
Die mensen leven van de dubbeltje en stuivers van de collecten!! Dat betekent dat wij antisemieten sponsoren!! Goed voor de "aktie Kerkbalans" dat steeds meer een "aktie scheve balans" aan het worden is!

H
Het is goed om de mensenrechten ook binnen Israël te bewaken. Maar het is niet goed om vrijwilligers te trainen om de boycot van Israël te promoten binnen de kerken. Want wie Israël aanraakt prikt in de ogen van God want het is en blijft Zijn oogappel.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify