McJesus

Nieuws

18 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Kunstenaar zegt 'sorry' tegen christenen vanwege 'McJesus' kunstwerk

Honderden christenen protesteerden vorige week tegen een omstreden kunstwerk van de Finse kunstenaar Jani Leinonen, getoond in een kunstmuseum in Israël. Hun protest heeft geleid tot verontschuldigingen van de kunstenaar, laat Kerknet weten.

Het kunstwerk met de gekruisigde MCJesus was volgens hem een aanklacht tegen de consumptiemaatschappij. De Fin heeft gezegd dat het nooit zijn bedoeling was om de Arabische christenen in het Heilige Land te kwetsen of te beledigen. Afgelopen vrijdag demonstreerden honderden Arabische christenen bij het Haifa Museum of the Arts. Ze eisten dat het kunstwerk verwijderd zou worden. Sommige demonstranten gooiden vuurbommen en stenen naar het museum.

Donderdag kondigde de burgemeester van Haïfa, Einat Kalisch-Rotem, aan dat het kunstwerk, op haar bevel, onmiddellijk uit de tentoonstelling wordt verwijderd. Leinonen gaf eerder al gehoor aan de wens van de demonstranten om het kunstwerk te laten verwijderen.

Reacties

Een goede zet van die burgemeester. Kunnen burgemeesters in Nederland een voorbeeld aan nemen.
De bekende schrijfster Saskia Noort, noemde God een massamoordenaar in haar eerste column voor een bekende krant. Ik moest hierbij denken aan 1 Korintiërs 2: vers 13 en 14. Doorgaans spreken dergelijke mensen in en door hun menselijke wijsheid, maar niet door de Geest van God. Een ongeestelijk mens begrijpt niet wat van Gods Geest komt, anders zou ze God niet gelasterd hebben.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify