Mensjesrechten

Nieuws

18 januari 2019 door EO

Nieuwe EO-serie Mensjesrechten zet kinderrechten centraal

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. Daarover gaan de zes nieuwe afleveringen van ‘Mensjesrechten’. De serie voor en over kinderen, waarin verhalen van kinderen over de hele wereld centraal staan. Hoewel hun levens niet gemakkelijk zijn, dromen ze over een mooie toekomst waarin ze zich fijn en veilig kunnen voelen. Daar gaat ‘Mensjesrechten’ over.

De nieuwe serie ‘Mensjesrechten’ speelt zich zowel in Nederland af als in andere landen. In elke aflevering staat een kind centraal: Tracy woont in Oeganda. Zij heeft HIV. José uit Rotterdam brengt het liefst al zijn tijd door op zijn fiets. Gracious uit Zimbabwe is doof, Poonam uit Nepal is 14 jaar en wordt uitgehuwelijkt. Rosalie uit Drenthe wordt gepest op sociale media en de Bengaal Javed woont alleen op het strand. Wat hen bindt, zijn hun dromen. ‘Mensjesrechten’ laat zien dat waar kinderrechten op het spel staan, deze dromen van levensbelang zijn.

‘Mensjesrechten’ wordt gemaakt met verschillende organisaties zoals SOS Kinderdorpen, het Liliane Fonds en andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen. De EO brengt met deze serie voor NPO3/ ZAPP de Kinderrechten wereldwijd onder de aandacht van jonge mensen. Eerdere series ‘Mensjesrechten’ ontvingen internationale en nationale prijzen een ‘Rockie Award’ en ‘Prix Jeunesse’. De documentaires van 'Mensjesrechten' zijn te zien bij verschillende buitenlandse omroepen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify