dry january

Mooi

17 januari 2019 door Shehera Vega Sánchez

Drie vrouwen open over hun Dry January: 'Ik zet zeker nog even door!'

Eerder schreven we al over het verrassende voordeel dat een maand zonder alcohol met zich meebrengt. Toch is het voor de meeste van ons lastig om 'alcoholloos' door het leven te gaan. Deze drie vrouwen besloten echter wel door te zetten en zijn nog steeds bezig met hun Dry January.

In Famme vertelden ze openlijk over hun motivatie en het resultaat. Wie weet zullen ze je inspireren!

Amber
Amber dronk iedere dag wel een glas. Hoewel sommige mensen dit niet als veel zullen beschouwen, vondt ze het zelf eigenlijk bespottelijk. "Alcohol brengt je namelijk niks, het is een verdovend middel met meer nadelen dan voordelen", legt ze uit. "Het enige voordeel is dat ik eerder in slaap denk te vallen. Maar mijn nachten zijn onrustiger dus wat dat betreft schiet je niks op."

Sinds ze is begonnen met Dry January voelt ze zich stukken beter. "Ik zet zeker nog even door!"

Pien
Zakelijke lunches, etentjes, met vriendinnen; Pien dronk vaak zonder dat ze er zelf erg in had. "Ik houd niet bij hoeveel ik drink, maar ik denk dat het bij elkaar opgeteld best veel is", legt ze uit. Dry January was voor haar dan ook de ideale oplossing.

"Ik doe het niet alleen en dat scheelt. Ik zou het iedereen aanraden om het gezamenlijk te doen, zo versla je de verleiding eerder."

Eef
De kersverse mama, Eef, is pas bevallen van haar eerste kindje. In verband met de borstvoeding wil ze niet drinken, dus Dry January kwam als geroepen. "Het fijne is dat veel mensen aan deze ‘trend’ doen en dus minder gefocust op mij zijn. Vroeger kon ik er namelijk wat van, ik dronk je zo onder de tafel."

"Nu ik moeder ben wil ik dit laten en Dry January is een mooie eerste proef-maand hiervoor."

Lees het hele interview op Famme.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify