Dankbaarheid

Nieuws

17 januari 2019 door Redactie

Een lesje dankbaarheid van de Indonesiërs

We zoeken allemaal in het leven naar geluk. De Indonesiërs lijken dat geluk al gevonden te hebben. Zij zien dankbaarheid als de basis voor een gelukkig leven.

Bedrock is op zoek naar geluk en schrijft daar regelmatig over. Wat zij in Indonesië leerde? “Dagelijks stilstaan bij wat het leven allemaal brengt en waarderen wat anderen voor hen doen. En beseffen dat niet alles zo vanzelfsprekend is als wij soms denken.”

Volgens de lokale bevolking in Indonesië bestaat dankbaarheid uit drie delen. je kunt dankbaar zijn voor het heden, maar ook voor het verleden en de toekomst. Dat doe je door bijvoorbeeld stil te staan bij al het moois dat nu gebeurt (heden), of juist door herinneringen op te halen (verleden) en vooruit te kijken naar wat komen gaat (toekomst). Zo zijn dagelijkse momenten van dankbaarheid verweven in je alledaagse bestaan. 

Kleine momenten
Wat we bij Bambr zelf proberen te doen, is om dagelijks onze punten van dankbaarheid op te schrijven. Zo ben je bewust van de mooie dingen in het leven. Dankbaarheid uit zich vaak al in kleine momenten, bijvoorbeeld je vriend die bloemen voor je koopt of een vriendin die je spontaan belt.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat mensen die langere tijd hun dankbaarheid uiten, een gelukkiger leven leiden. “Mensen die dit voor langere tijd doen, zijn tevredener met hun leven dan deelnemers die zich niet richten op positieve ervaringen. En dit effect kun je al ervaren wanneer je dagelijks 3 dingen opnoemt waar je dankbaar voor bent.” 

En nu jij
Schrijf iedere dag voor zes weken je dankbaarheidspunten op en je geluksniveau gaat gegarandeerd omhoog.

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

R
"De Indonesier" bestaat niet, dit klinkt als boeddhistisch Bali.

Is dit serieus een artikel van de redactie van CIP? Van hen had ik wat beters verwacht.
R
sorry, ik zie dat het Bambr is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify