Darwish

Nieuws

17 januari 2019 door Redactie

Iraanse man die ooit ‘Dood aan Israël’ schreeuwde, heeft Jezus gevonden

Elke ochtend op school schreeuwde Darwish dezelfde spreuk, alsof het een gelofte was aan zijn afkomst. “Dood aan Israël!” Als moslim in Iran haat Darwish de joden, maar hij weet eigenlijk niet waarom. Op God Reports wordt zijn bijzondere verhaal gedeeld. 

Darwish studeerde op de militaire school, hij werd commandant in het Iraanse leger. Hij kreeg een drugsverslaving. Toen werd hij ontslagen, kreeg een fantastische baan inclusief compensatie. 

Drang naar succes
Maar zijn drang naar succes was groot. Daarom besloot hij naar het buitenland te gaan, waar hij meer kansen had. Hij maakte een gevaarlijke reis van Istanbul naar Bosnië en uiteindelijk naar Engeland, waar hij asiel aanvroeg. Hij zei bij de aanvraag dat hij een vervolgde christen was.

Het was een leugen, het was slechts een truc om zijn kansen te vergroten om een legale status in het Westen te krijgen. Daar genoot hij van welvaart en vrijheid. 

Darwish realiseerde zich dat hij uiteindelijk verantwoordelijkheid moest afleggen, dus besloot hij kennis van het christelijk geloof op te doen. Hij ging naar de kerk. Hij vervulde zijn geest met fundamentele doctrines van het christendom. Toch voelde hij geen dwang om Jezus als Redder te accepteren. 

“Mijn hersenen zaten vol met informatie, maar mijn hart was nog steeds donker”, vertelt Darwish.

“Als er een God is, toon Uzelf dan aan mij, want ik kan niet meer verder.”

Leugen
Op de dag van zijn interview vroeg hij de voorganger uit zijn kerk om met hem mee te gaan. Die wilde niet mee. “Je bent geen christen. Het is allemaal een leugen. God vroeg je om op waarheid te gaan staan en de waarheid zal je bevrijden”, zei de voorganger tegen hem. 

Darwish was woedend. Hij kon niet geloven dat zijn predikant hem niet wilde steunen. Nu stond Darwish op het punt om uitgezet te worden naar zijn thuisland.

Die avond, alleen in zijn huis, riep hij naar God. “Als er een God is, toon Uzelf dan aan mij, want ik kan niet meer verder”, bad hij wanhopig. Op dat moment gebeurde er iets opmerkelijks. God openbaarde zich aan Darwish. “Op dat moment genas Hij me volledig van drugsverslaving. God raakte mijn hart.” 

Nieuw leven
Darwish werd wedergeboren en vervuld van opstandingskracht door de Heilige Geest. "Dat was een kracht die gewoon in mijn hart werkte", herinnert hij zich. "Ik heb al verschillende keren geprobeerd de drugs op te geven, maar dat lukte niet. Maar toen vroeg ik God om een nieuw leven te geven en dat deed Hij.” 

De volgende dag bekende Darwish zijn leugens over de aanvraag bij de immigratieambtenaar. Zijn verzoek tot statuswijziging werd natuurlijk afgewezen.

"Ik begon de Bijbel vanaf het begin te lezen en door de studie gaf God me een passie, een liefde voor het Joodse volk." 

Maar Darwish was niet volledig zonder hoop. Het belangrijkste was dat hij eindelijk een relatie met Jezus Christus was begonnen. 

Hij ging in beroep tegen de summiere afwijzing van zijn visumaanvraag en kreeg een terechtzitting. 

Messiaanse gemeente
Door de ironische soevereiniteit van God kwam hij terecht in een Messiaanse gemeente. Darwish, de man die opgroeide en joden haatte zonder te weten waarom, bevond zich plotseling in een kerk vol Joden. 

Hij werd zelfs onderdeel van het aanbiddingsteam.

Toen zijn dag des oordeels kwam, vroeg de rechter hem wat hij de dag ervoor had gedaan.

Hij had aanbidding geleid. Hij had Psalm 96 gelezen en hij reciteerde het voor de rechter en de rechtbank.

"U bent geaccepteerd om in Engeland te blijven”, vertelde de rechter hem. 

Vandaag de dag haat Darwish Israël niet meer.

Liefde voor het Joodse volk
"Ik geloofde lange tijd in een leugen over deze natie, over het Joodse volk", zegt hij. "Ik begon de Bijbel vanaf het begin te lezen en door de studie gaf God me een passie, een liefde voor het Joodse volk, omdat Hij de God is van Abraham, Isaak en Jakob.”

“God - Yeshua Messiah - redde mijn leven en veranderde mijn leven. "

Reacties

P
Heere maakt mij door U woord en Geest U weg aan mij bekend !
REAGEER
M
Jesus manifesteert zich op een geweldige manier aan een ieder die naar Hem uitroept. Hij doet dit altijd op een fantastische en unieke wijze en in het Midden-Oosten niet minder. Jesus verschijnt aan moslims en doet wonderen. Het enige natuurlijk waardoor een moslim zich laat bekeren. Op You-tube zijn er verschillende zeer bijzondere getuigenissen te zien die je hart werkelijke beroeren. In elk geval die van mij. Ik bid dat Darwish op een machtige manier door God gebruikt zal worden met name onder zijn landgenoten.
REAGEER
Ben Kok niet hier om bekeerlingen te kweken? Opvallend. Past zeker niet helemaal in z'n straatje.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify