geloofstoerusting

God

17 januari 2019 door Dick van den Bos

"Je bent niet bekeerd als je slechts wilt ontsnappen aan de hel"

"Echt geloof verlangt naar Christus! In Hebreeën 9:28 staat: 'Zo zal ook christus, die eenmaal geofferd is om de zonde van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonde gezien worden door hen die Hem verlangend verwachten tot zaligheid'." Dit zijn de woorden van John Piper in een meditie, vertaald door Geloofstoerusting.

"Wat moet je doen om te weten dat je zonden door het bloed van Christus zijn weggenomen? Wanneer Hij terugkomt dat Hij je zal beschermen tegen Gods toorn en Hij je in het eeuwige leven brengt?"

"Vertrouw Christus op zo’n manier dat je ernaar verlangt dat Hij komt. Deze verlangende verwachting van Christus is een eenvoudig teken dat je Hem liefhebt en echt in Hem gelooft."

"Vals geloof is wanneer je alleen wilt ontsnappen aan de hel. Dat is geen ware bekering.  Geen verlangen hebben naar de komst van Christus, liever willen dat Hij niet komt. Als je echt vasthoudt aan Christus, dat geeft ons een verlangen naar de komst van Christus. Ik verzoek je dringend, keer je af van de wereld."

Bekijk de video voor de hele meditatie van John Piper:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify