GNR
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 januari 2019 door Groot Nieuws Radio

Miranda Klaver over het succes van welvaartsevangelie: "Wie wil nou niet dat het goed gaat in je leven?"

De bekende Amerikaanse prediker Joyce Meyer gaf vorige week toe dat het welvaartsevangelie ‘niet in balans is’. Ze wordt als een van de gezichten gezien van het welvaartsevangelie. In haar boodschappen vertelt ze vaak op basis van Bijbelteksten dat God mensen zegent, juist ook materieel. Maar er ontbrak wat nuance in, geeft ze nu toe.

Miranda Klaver vertelt tegenover Groot Nieuw Radio dat ze denkt dat Meyer afstand neemt van het welvaartsevangelie, omdat het je op veel kritiek komt te staan. "Want dat zijn de mensen die het meeste kritiek krijgen. In ons internettijdperk hebben deze mensen meer te maken met kritiek. Alles wat ze doen is openbaar en zichtbaar. Alle uitspraken die ze doen, liggen al gauw onder een vergrootglas. Dat maakt ze op een bepaalde manier kwetsbaar."

Het welvaartsevangelie gaat niet alleen over een goedgevulde portemonnee, zegt Klaver. "Er zijn predikers die de nadruk leggen op gezondheid. Er wordt geleerd dat God wil dat je gezond bent en dat het al in de verzoening zit. Daar moet je geloof voor hebben en in volharden. Maar voor mensen die chronisch ziek zijn, daar hebben ze geen boodschap voor.”

"Het blijft desondanks een heel aantrekkelijker boodschap voor veel mensen", vertelt Miranda Klaver. "Het is toegankelijk en concreet. En wie wil nou niet dat het goed gaat in je leven?"

Klik hier om het gesprek met Miranda Klaver te luisteren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik vind het fijn dat alles goed met mijn ziel, dat brengt mij in de vrede van God. Het komt mij goed uit dat God mij voor de dood zegent, want dan kan ik dat doorgeven aan anderen en zo een schat in de hemel verwerven.
Geven is een persoonlijk iets. Maar je mag mensen behoeden voor het geven van giften, als ze psychisch niet helemaal kunnen inschatten waarmee ze bezig zijn. Zulke mensen zijn er. En daar heb je een pastorale verantwoordelijkheid voor.