Nieuws

16 januari 2019 door Redactie

Anglicaanse ambassadeur zegt dat hij de opstanding van Jezus nooit heeft ontkend

John Shepherd is de nieuwe Anglicaanse ambassadeur in het Vaticaan. Hij heeft ontkend dat hij ooit de opstanding van Jezus in twijfel heeft getrokken. Dat schrijft The Christian Post.

Hij heeft kritiek gekregen op zijn ontkenning van de Kerk van Engeland. In 2008 schijnt Shepherd het volgende gezegd te hebben tijdens een Paas-preek. "Het belangrijkste is dat christenen worden bevrijd van het idee dat de opstanding een buitengewone fysieke gebeurtenis was, die het oorspronkelijke aardse lichaam van Jezus herstelde."

Geen fysieke opstanding
"De opstanding van Jezus zou niet in fysieke termen moeten worden gezien, maar als een nieuwe spirituele realiteit", zei Shepherd destijds.

Onlangs zijn zijn uitspraken weer opgedoken en dat heeft tot kritiek geleid. "Volkomen bizar en absoluut ongepast", noemde de directeur van de Kerk in Engeland de uitspraken. "Als het waar is dat hij niet in de lichamelijke opstanding van Jezus gelooft, dan denk ik niet dat hij in de eerste plaats als predikant in de Anglicaanse gemeenschap had moeten worden gewijd."

'Dit blijft mijn geloof'
Volgens Shepherd zijn zijn woorden verkeerd opgevat. "Het is mijn geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan ​​en ik heb nooit de realiteit van het lege graf ontkend. De verrezen Christus was geen geest - hij at en kon aangeraakt worden - maar tegelijkertijd verscheen hij in een afgesloten kamer (Johannes 20. 26) en verdween uit het zicht (Luke 24.31) en hij werd vaak niet meteen herkend", aldus Shepherd.

"Dit blijft mijn geloof - dat Christus inderdaad is opgestaan."

Reacties

Dat misverstandje is hopelijk uit de wereld. Dat het opstandingslichaam bijzondere eigenschappen moet hebben ligt voor de hand. Hoe banaal moet iemand zijn om daar twijfel over de opstanding van te maken?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify