sarah hyland

Mooi

15 januari 2019 door Shehera Vega Sánchez

Actrice Sarah Hyland over haar depressie: 'Ik was de brieven al aan het schrijven'

Sarah Hyland, beter bekend als Hayley in de populaire serie Modern Family, worstelt al jaren met gezondheidssprobleimen. Meerdere ingrepen en voortdurende pijn zorgden ervoor dat de jonge actrice de afgelopen periode in een zware depressie terecht kwam. Tijdens een bezoek aan de Ellen DeGeneres Show sprak ze openlijk over deze problemen en haar weg naar herstel, zo meldt Independent.

Niertransplantatie
Vanwege gezondheidsproblemen heeft Sarah in totaal zeker zestien keer onder het mes gelegen, waaronder twee niertransplantaties. Ze kreeg dit jaar echter een hevige klap te verduren toen haar lichaam haar tweede nier begon af te stoten. Sarah moest dialyses ondergaan om de situatie onder controle te krijgen.

Sarah had dagelijks last van veel pijn en kwam langzaamaan in een zware depressie terecht. "Ik heb een geweldige baan en een geweldig team om mij heen", zei ze. "Maar na 26, 27 jaar iedere dag ziek zijn en chronisch pijn hebben, weet je gewoon niet meer of je de volgende goede dag ooit weer gaat komen. Het is ontzettend moeilijk."

Zelfmoord
Sarah ging het afgelopen jaar zo diep dat ze bijna zelfmoord pleegde. "In mijn hoofd was ik de brieven al aan het schrijven naar de mensen die dichtbij mij staan. Ik schreef waarom ik dit deed en dat het niemands schuld was. Ik wilde het niet op papier zetten, omdat ik bang was dat iemand deze brieven zou vinden. Zo serieus was ik erover."

Gelukkig besloot de 28-jarige actrice aan de bel te trekken door iemand in haar omgeving te vertellen over deze gedachten. "Gewoon hardop zeggen hoe ik mijzelf voelde maakte al een enorm verschil. Ik had het maandenlang voor mezelf gehouden."

Eerlijk zijn
Sarah is sindsdien bezig met therapie en het gaat inmiddels al veel beter met haar. Met haar verhaal hoopt ze mensen te inspireren om eerlijk te zijn over hun mentale gezondheid. Doen alsof het allemaal goed gaat, kan de situatie vaak enkel verergeren.

Worstel jij ergens mee? Praat dan met iemand uit je omgeving of van de kerk. Zo kunnen ze jou helpen of je in contact brengen met iemand die jou de hulp kan geven die je nodig hebt. 


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify