kanker

Mooi

15 januari 2019 door Shehera Vega Sánchez

Meghan (25) kreeg kanker: "Ik moest opnieuw leren om van mezelf te houden"

Meghan Boycuf was pas 25 toen ze met hevige buikpijn op de spoedeisende terecht kwam. Een groot deel van haar darm wordt vrijwel onmiddellijk verwijdert door de artsen. Achteraf blijkt het te gaan om een grote tumor te gaan en wordt Meghan gediagnosticeerd met darmkanker.

Hoewel de tumor is verwijderd, is de opluchting slechts van korte duur. Om er zeker van te zijn dat alle microscopische kankercellen volledig verdwenen zijn moet de jonge Meghan zes maanden lang chemotherapie ondergaan. In deze aangrijpende As/Is video doet ze haar verhaal.

'Het wordt steeds moeilijker om jezelf beter te voelen'

Chemo
De chemo had een grote impact op het leven van Meghan. Het meisje dat net was begonnen met het accepteren van haar lichaam en haar prachtige bos krullen, moest plotseling leren leven met een lichaam dat langzaamaan begon af te takelen.

"Je lichaam went helaas niet aan de behandeling", vertelt Meghan. "Het is meer dat alle bijwerkingen zich blijven opstapelen. Het wordt steeds moeilijker om jezelf beter te voelen."

'Ik moest de lat minder hoog leggen'

Zelfacceptatie
"Op een gegeven moest moest ik leren om te houden van deze nieuwe versie van mezelf. De lat minder hoog te leggen en te accepteren dat dingen nu anders waren. Alleen zo kon ik dit overleven. Ik werd liever voor mijzelf. Als ik even wilde liggen, ging ik even liggen. Als ik niet meer kon, dan voelde ik mij niet meer schuldig. En als ik wilde huilen, dan ging ik gewoon even huilen."

"En zo nam ik mijn leven eindelijk weer in mijn eigen hand."

Lees ook: Tien onverstandige opmerkingen tegen iemand met kanker en Zeven tips wanneer je lijdt aan kanker.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify