Nieuws

14 januari 2019 door Redactie

Christelijke man uit Algerije verlaat islam en krijgt nu doodsbedreigingen

Een Algerijnse man, die zich bekeerde van de islam naar het christendom, krijgt doodsbedreigingen. Zijn geloof in Jezus heeft ertoe geleid dat hij ook zijn vrouw, kinderen en zijn baan is verloren. Dat schrijft The Christian Post.

De 32-jarige Ahmed Beghal vertelde zijn verhaal aan Morning Star News. Wettelijk gezien staat hij in zijn recht om zijn 4 en 6-jarige dochters te zien, maar de familie van zijn vrouw weerhoudt hem ervan om zijn kinderen te zien. 

Dochters
"Ze namen mijn twee dochters mee om te voorkomen dat ik ze zou zien - telkens wanneer ik vroeg mijn dochters te zien, creëerden de broers van mijn vrouw belemmeringen en bedreigden ze mij", zei Beghal. "Dit is me meerdere keren overkomen." 

Beghal bekeerde zich in 2013 tot het christendom. Zijn vrouw heeft haar leven drie maanden later aan Christus gegeven. Ze gingen in het geheim naar kerkdiensten en werden in 2015 gedoopt. Toen de famlies lucht kregen van de bekering, hebben ze al zijn bezittingen afgenomen, inclusief het succesvolle pluimveebedrijf van Beghal.

Doodsbedreigingen
“Ik ging met anderen werken, omdat ik mijn familie moest ondersteunen. Ik werd beledigd en bedreigd door de mensen met wie ik werkte. Ze kwamen erachter dat ik christen was en noemde me een afvallige.” Beghal ontving zelfs doodsbedreigingen. Zijn vrouw werd gedwongen om te ontkennen dat ze een christen was. 

Vanaf dat moment keerde zijn vrouw zich tegen hem. Ze diende zelfs een klacht in bij haar schoonfamilie, die hem beschuldigde van het beledigen van de islam.

Het lot
"Vandaag ben ik ver van mijn familie, mijn vrouw en mijn twee dochters, zonder werk of thuis”, zei hij. "Dat is het lot van een moslim die zich vandaag de dag in Algerije bekeert tot het christendom." 

Algerije is een land met een moslimmeerderheid, gerangschikt nummer 42 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors USA van landen waar christenen met immense vervolging worden geconfronteerd. Laten we blijven bidden voor christenen die vervolgd worden vanwege hun geloof.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify