Nieuws

14 januari 2019 door Redactie

Archeologische ontdekking: dit platform heeft mogelijk de Ark van het Verbond gedragen

Archeologen in Israël hebben een enorm platform gevonden dat door mensen is gemaakt. Het platform biedt mogelijk aanwijzingen dat dit over de Ark van het Verbond gaat. Dat meldt The Christian Post

Israel Finkelstein is archeoloog aan de Universiteit van Tel Aviv. Hij vertelde The Times of Israel dat het achtste-eeuwse BCE-heiligdom de Ark van het Verbond zou hebben gedragen. In de Bijbel staat geschreven dat de Ark de twee stenen tafelen met de tien geboden bevatte. God gaf die geboden aan Mozes. 

Ontdekking
In tegenstelling tot andere archeologen, die in de regio werken, zei Finkelstein dat hij niet gelooft dat de Ark in werkelijkheid bestond. Toch benadrukt hij dat de recente ontdekking zou kunnen leiden tot informatie over de politieke gebeurtenissen in Bijbelse tijden. 

Opgravingen
"De opgravingen in Kiriath-Jearim belichten de kracht van Israël (het noordelijke koninkrijk) in het begin van de achtste eeuw, inclusief mogelijk de overheersing van Juda", zei Finkelstein. "Ze belichten ook een belangrijk thema in de Bijbel: de Ark en zijn geschiedenis."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify