Nashville
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 januari 2019 door Dick van den Bos

John Piper beantwoordt de vraag of de Nashville verklaring christenen en niet-christenen uit elkaar drijft

Nashville-ondertekenaar John Piper geeft antwoord op de vraag van een mevrouw, genaamd Amy, of de Nashville verklaring geen parels voor de zwijnen werpen is. "En", voegt ze er aan toe "drijft het christenen en niet-christenen niet uit elkaar?"

Piper gaat eerst in op de vraag of je geen parels voor de zwijnen gooit, een tekst die Jezus zelf heeft uitgesproken. "Ik denk dat Jezus deze uitspraak niet in deze context bedoelde. Anders zou het limiterend zijn om het volle evangelie te prediken. De beste parel die Jezus heeft is namelijk: Hij stierf voor zondaren en vergaf ze met Zijn bloed, zodat ze kunnen wandelen in heiligheid. Elke keer als deze waarheid gepredikt worden, nemen mensen het aan, of ze haten het. Mensen nemen er aanstoot aan!"

Wat bedoelde Jezus er dan wel mee? "Hij ging in op de Farizeëen, die Jezus vroegen door welke autoriteit Hij functioneerde. Deze mensen waren alleen maar bezig met Jezus naar beneden te halen en uit de weg te ruimen. Daarop zei hij: 'Gooi geen parels voor de zwijnen.'"

Christelijke visie
"De vraag hier achter is: is de christelijke visie op het verbond van het huwelijk tussen man en vrouw een prachtige parel die omhoog gehouden kan worden voor de wereld en bewonderd kan worden? Ik denk dat het een prachtige parel is, ongeacht of het gehaat wordt."

"Het feit dat mensen je worden gaan verdraaien en gaan lasteren, dat is iets van alle tijden. Bij Jezus deden ze het ook. Toen Hij zei dat Hij de tempel ging afbreken en in drie dagen weer ging opbouwen, namen mensen die woorden letterlijk. Ze gingen het expres verdraaien. Ook Paulus' woorden werden verdraaid."

"Als iemand denkt dat je Bijbelse waarheden publiek kunt poneren zonder woedende kritieken, dan is dat naïef! De tijd dat je in het westen publiekelijk trouw kunt zijn aan je geloof zonder gehaat te worden, is al lang voorbij!"

Beluister de podcast van John Piper voor zijn hele antwoord:


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Reacties

Het lijkt er op dat die verklaring toch vooral de Christenen uit elkaar drijft...
T
De vraag is of mensen die zich christen noemen het ook in werkelijkheid zijn als ze Jezus en Zijn Woord ( de Bijbel ) niet serieus nemen en hem verloochenen . Jezus zegt zelf dat een kind zal opstaan tegen de ouders en dat huisgenoten elkaars vijanden zullen zijn . Bovendien is het Woord een tweesnijdend zwaard . Dit blijkt nu duidelijk . Het gaat er niet om of christenen uit elkaar worden gedreven maar of Christus uit “ christenen “ wordt verdreven . Denk daar eens over na .
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen