homoseksualiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2019 door AD | de Stentor

Roze opblaaskerk in Amersfoort als protest tegen Nashville verklaring

Wie zondagmiddag op de Hof in Amersfoort liep, stuitte op een enorme roze opblaaskerk. De 18 meter hoge kerk is een initiatief van Stichting Keiroze Amersfoort als reactie op de vorige week gepubliceerde Nashville verklaring, schrijven het AD en de Stentor. In de verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen. 

De initiatiefnemers wilden zondagmiddag door middel van een speciale dienst in de roze kerk aantonen dat Amersfoort een kleurrijk hart heeft. Er waren verschillende sprekers aanwezig, waaronder wethouder Diversiteit en Toegankelijkheid, Cees van Eijk, Gon Teunissen namens Roze 50+, stadsdominee Diederiek van Loo en Jana van Beek als stem van de transgendergemeenschap, meldt De Stad Amersfoort.

In totaal kwamen er zo'n tweehonderd mensen op het initiatief af. Dominee Diederiek van Loo vertelde: "Ik zou de opstellers van de Nashville -verklaring graag uitlegggen hoe zij de bijbel op een liefdevolle manier moeten lezen. 200 predikanten hebben de verklaring ondertekend, maar veel meer predikanten hebben dit weekend gebeden en gepreekt tegen de Nashville-verklaring. Ik ben christen en voor mij is God liefde."

Ook heeft Stichting Keiroze Amersfoort een open brief aan alle religieuze organisaties in Amersfoort geschreven. Daarin werden ontvangers uitgenodigd om naar de roze dienst te komen en opgeroepen om zich tegen de Nashville verklaring uit te spreken. In de brief staat: 'Liefde is van iedereen en heeft zoveel verschijningsvormen. Niemand maar dan ook niemand heeft het recht een ander die liefde en daarmee geluk te ontzeggen.'


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Reacties

H
Leuk voor even. Daarna verpieterd het, want volkomen wereldgelijkvormig.
God is liefde, maar liefde is lang niet altijd God.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen