Herman van Wijngaarden

Nieuws

10 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Herman van Wijngaarden vindt Nashville verklaring schadelijk en pijnlijk

"Deze verklaring laat homojongeren in de kou staan. De kracht van het Evangelie zou genoeg zijn om je gevoelens achter je te laten. Dan laat je het wel uit je hoofd om uit de kast te komen. Schadelijk," zegt Herman van Wijngaarden in gesprek met het Reformatorisch Dagblad.

Herman van Wijngaarden heeft er als christelijke homoseksueel voor gekozen om celibatair te leven, wat in christelijk-orthodoxe kringen wordt aangemoedigd. Desondanks heeft hij de Nashville verklaring tóch niet ondertekend. "Ik ben zeker niet blij met mijn homo-zijn, ben er ook niet trots op. Wel geloof ik dat ik voor Gods aangezicht mag bestaan, mét mijn homo-zijn, en dat ik niet buiten Gods bereik ben."

Hij geeft leiding aan Hart van Homo’s, dat zich richt op homoseksuele jongeren uit reformatorische en evangelische kerken. De dag waarop de verklaring verscheen was voor één van zijn Hart van Homo's- collega's een zwarte dag. Van Wijngaarden: "Hij probeerde jongeren die in kast zitten stap voor stap te helpen hun homo-zijn te erkennen. 'Wat moet ik nu?' vroeg hij ontredderd. 'Ik ben terug bij af.'"

Van Wijngaarden vindt dat de opstellers van de verklaring christelijke homoseksuelen hebben pijn gedaan. "Overigens ga ik wel uit van hun goede bedoelingen. Het is geen kwade opzet, maar gewoon dom."

Lees hier het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

A
Waarom de kwalificatie 'dom'? Is het niet veel meer op zijn plek om het woord 'moedig' te gebruiken?
T
Inderdaad : Het is moedig en de andere partij is dom maar dat mag je niet zeggen van de toleranten . Dan worden ze namelijk ineens intolerant . Gods geboden hebben ze eigenlijk lak aan want past niet in hun liberale denkwijze . Gods geboden zijn in hun ogen eigenlijk dom en bovendien wordt hierdoor niet pastoraal met de gemeente omgegaan .

Lieve Heer , wilt u aub uw geboden aanpassen !? Dit gaat echt niet . De mensen worden boos en dat wilt U toch niet . U bent toch liefde . Als u dit niet doet geloof ik niet meer . Sorry Heer .
De heer Van Wijngaarden lijkt mij een verstandige man, als hij omgepraat kan worden om mee te doen met een verbeterde versie van deze verklaring, dan is er kans dat er iets komt waar in ieder geval de goede mensen uit eigen kring mee uit de voeten kunnen (De Reuver geef ik bij voorbaat op). Het gaat erom dat ons standpunt helder wordt geformuleerd in deze demonische tijd, daarom bevalt de vorm van een preambule met stellingen mij goed. Zonder artikel 7 en 12 heb je ook iets zinnigs, als dat de pijnpunten zijn, laat ze er dan uit.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify