Mireille

Mooi

10 januari 2019 door Redactie

Mireille heeft ME en zit gevangen in haar eigen huis

Mireille was een levendige vrouw, die van het leven hield. Ze had altijd mensen om zich heen, had goede gesprekken met familie en vrienden. Haar leven veranderde compleet toen ze de diagnose ME kreeg. Nu is ze bijna altijd alleen. Libelle schrijft haar verhaal op.

Begin 2017 werd Mireille plotseling geveld door het CMV-virus. Ze herstelde daar niet goed van. Medicatie sloeg niet aan en ze voelde zich lichamelijk steeds zwakker. Boodschappen doen of bij een vriendin langs, waren al te veel gevraagd. Al gauw was duidelijk dat ze aan ME lijdt.

Hartverscheurend
ME staat voor Myalgische Encefalomyelitis en is een neuro-immunologische multisysteemziekte die alles in het lichaam aantast. Door ernstige sensorische overprikkeling en inspanningsintolerantie kan Mireille veel dingen niet meer doen of verdragen. Een vriendin van Mireille zegt tegen Libelle: "Het leek wel alsof er iemand anders lag. Het was net alsof haar lijf helemaal was vastgelopen. Een simpel zinnetje uitspreken moest soms in vier stappen, omdat ze meer prikkels tegelijk niet kon verdragen. Ook een aanraking kon ze bijna niet verdragen. Echt hartverscheurend om haar zo te zien.”

Ze voelt zich gevangen in haar eigen huis. "Iedereen die mij kent, weet dat ik nog liever mijn tong inslik dan dat ik om hulp vraag, maar ik kan nu echt niet anders. Ik kan mij niet voorstellen dat dit het nu is, ik heb echt een heel ander pad om nog te lopen. Ik heb nog zoveel om te geven, aan de mensen om me heen. Ik mis iedereen zo vreselijk, met iedere vezel in mijn lijf.”

Gevangenis
Inmiddels gaat het wel iets beter met Mireille. Ze kan weer praten en soms wat kleine dingen doen. Maar iedere afspraak moet ze wel zorgvuldig plannen, want anders maakt het haar nog zieker. Dan keert ze terug naar de donkerte in huis en zet ze haar koptelefoon op. Want de meest simpele dagelijkse dingen kunnen een enorm heftige reactie in haar lijf geven. Zo heeft ze last van prikkeldraadachtige pijn, zenuwpijnen en krachtverlies waardoor kan ze slecht lopen en bewegen. De oorsuizen die ze 24 uur per dag hoort, maken het niet makkelijker.

De enige manier waarop Mireille geholpen kan worden, is met een stamcelbehandeling in Duitsland. Een zware behandeling, maar de resultaten ervan zijn hoopgevend. Speciaal om deze kosten te dekken is een crowdfundactie gestart. Lees en doneer hier!

Foto: doneerpagina

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify