Joyce Meyer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2019 door Redactie

Joyce Meyer geeft toe dat haar visie op het welvaartsevangelie ‘uit balans' was

Op Instagram heeft spreker Joyce Meyer onlangs een video gedeeld waarin ze vertelt over de balans tussen het hebben van problemen en genoeg geloof hebben. In die video deelt ze dat haar opvattingen uit het verleden over welvaart en geloof ‘uit balans waren’.

“Ik ben blij met wat ik heb geleerd over welvaart”, zegt ze. “Ik ben blij wat ik over geloof heb geleerd, maar het is uit balans geraakt.” Zo erg zelfs dat ze tragedies in het leven heeft toegeschreven aan een gebrek aan vertrouwen. 

“Elke keer dat iemand een probleem in zijn leven had, dacht ik dat het kwam omdat ze niet geloof hadden”, geeft ze toe. “Als je ziek bent, komt dat omdat je niet genoeg geloof hebt. Als je kind stierf, komt dat om je niet genoeg geloof hebt.” Op deze uitspraken is ze teruggekomen.

Verhaal gaat onder Insta-post door

De bediening van Meyer is al jaren verstrengeld met het zogenoemde ‘welvaartsevangelie’ en de ‘woord van geloof’-bewegingen. “Nou, dat klopt niet”, zegt ze stelling. “Er staat nergens in De Bijbel waar ons is beloofd dat we nooit problemen zullen krijgen. Het kan me niet schelen hoeveel geloof je hebt, je zult nooit voorkomen dat je problemen in je leven hebt.”

“Jezus zei: 'In de wereld zal je verdrukking hebben, maar opbeuren, ik heb de wereld overwonnen'."

Reacties

M
Daarom moeten wij nooit slaafs een bepaalde "preacher/teacher" (als idool) volgen die vervolgens door die zelfde 'fans' worden bekrachtigd om nog meer onwijze en onschriftelijke uitspraken te doen en daar zelfs een (goed verdienende) 'leer' van maken en daarmee velen in verwarring brengen of zelfs een hele 'kudde' geheel misleiden. Er is er maar een Leider waar naar op moeten zien en dat is Jesus Christus zijnde het Woord!
Een wijs woord Matheus en uit mijn hart gegrepen.

Ondanks dat ik niet hou van prekende vrouwen, kijk ik 's-morgens van 8.00 tot 8.30 vaak even naar Joyce Meyer op Family 7, een stichtelijk begin van de dag. Goed dat ze haar theologie heeft bijgesteld in een richting die ruimte laat voor onverdiend en oneerlijk leed.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.