Meno Kalisher

Nieuws

10 januari 2019 door Israël en de Bijbel

Waarom een studiedag over Israël en de eindtijd hard nodig is

Israël redt zichzelf volgens Trump wel. “We zijn klaar in Syrië. Islamitische Staat is verslagen”, verklaarde de Amerikaanse president triomfantelijk. Een correctie via Twitter volgde al snel: “... grotendeels verslagen”. Hoewel Trump erkent dat IS nog actief is in Syrië, meent hij dat de beweging dusdanig is gedecimeerd dat een overwinning kan worden uitgeroepen.

We willen Joodse mensen hun eigen boek, de Bijbel, teruggeven. God gebruikte hen om de Bijbel te schrijven en zorgvuldig over te leveren. Tegenwoordig hebben veel Joodse mensen zelf geen Bijbel in huis. Uit liefde en dankbaarheid willen we hen het Woord teruggeven.

De kritiek dat de Amerikaanse terugtrekking uit Syrië de Joodse staat rechtstreeks tegenover Iran zet, wijst de zakenman-president resoluut van de hand. “We geven Israël 4,5 miljard dollar per jaar” en daarmee moeten ze het volgens hem wel redden.

Met de terugtrekking van de Amerikaanse troepen lost Trump weer een campagnebelofte in. Daar lijkt alles voor te moeten wijken. Dat hij Syrië nu feitelijk overgeeft aan de Turkse president Erdogan, maakt Israëls zorgen over haar veiligheid nog groter. Volgens CNN zei Trump tegen de Turkse president: “Syrië is helemaal van jou”, nadat hem was verzekerd dat de Turkse strijdkrachten de IS-restanten zouden opdweilen. Maar hoe betrouwbaar is de Turkse Erdogan?

Realiseert de pro-Israëlische Trump zich dat de Turkse president ook nog verkiezingsbeloften heeft in te lossen? Namelijk om in 2023 Jeruzalem te bevrijden en de Joden uit de stad te verjagen.
Weet de pro-Israëlische Trump dat Erdogan - ook in 2023 - de wederoprichting van het islamitisch Ottomaanse rijk nastreeft, met uiteraard zichzelf als kalief?
Realiseert de pro-Israëlische Trump zich wel dat er in dat rijk geen plaats is voor een Joodse staat?
En is de pro-Israëlische Trump zich ervan bewust dat zijn Midden-Oostenbeleid (= anti-Iranbeleid) Israël en Saoedi-Arabië min of meer dwingt tot samenwerken? De Joodse staat en de hoeder van de islam!

Zijn wij ons ervan bewust dat er mogelijk weer stappen zijn gezet naar de tijd dat Israël zal moeten toegeven dat ze het níet meer zelf redt; dat ze niets anders meer kan doen dan die ene Naam aanroepen, van hun enige Redder, Jesjoea HaMasjiach?

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseren Orlando Bottenbley en Stichting Israël en de Bijbel in Amsterdam een studiedag. Aan de hand van Zacharia 12, 13 en 14 gaat de Joodse gelovige Meno Kalisher (foto) in op de actualiteit en de toekomst van Israël. Deze eeuwenoude profetieën zijn actueler dan ooit tevoren!

Bekijk onderstaande video en klik hier voor informatie en aanmelden:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify