Delise

Levensverhaal

17 januari 2019 door Hour of Power

Delise stopte als jurist om muziek voor God te maken: "Liefde voor Jezus proef je in mijn liedjes"

Delise de Wijze begon al op jonge leeftijd met het schrijven en zingen van liedjes. Ze werkte samen met de toetsenist en gitarist van Blof en werd begeleid door de band van Anouk. Ze won verschillende prijzen en deed mee aan programma’s als Rock Nation en X-Factor. Toch is ze een tijdje gestopt met muziek maken. In gesprek met Jan van den Bosch vertelt ze waarom.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Delise: "Ik ging rechten studeren aan de universiteit Leiden, en kreeg het heel druk met mijn werk. Ik gooide mijn gitaar op zolder en was niet meer van plan ooit iets met muziek te doen. Tot ik een paar jaar werkte en paniekaanvallen kreeg. Op een gegeven moment stortte ik in: een burn-out. Hoewel ik wist dat God er was, voelde ik me eenzaam op dat moment. Het was een beetje alsof je op een bootje zit en het bootje alle kanten opgaat, maar mijn anker zat nog vast. Ik wist dat God het niet uit de hand zou laten lopen. Ik was net getrouwd, we waren aan het verhuizen, maar ik heb geen muurtje kunnen witten. Voor mij was de toekomst op dat moment alleen maar beangstigend en troebel. Het was overleven. Mijn lichaam was zo gespannen, ik had torenhoge eisen aan mezelf gesteld. Ik had de ambitie om zelf een advocatenkantoor op te starten. Ik worstelde met de instelling die ik had; dat ik door hard werken alles kon bereiken wat ik wilde."

Inmiddels gaat het goed met Delise en heeft ze de weg naar de muziek weer terug weten te vinden. Haar nieuwe album ‘bladzijde 1’, gaat over een nieuw begin. Met haar liedjes probeert ze een verhaal te vertellen. Delise: "Ik ben weer opnieuw verliefd geworden op muziek maken. Ik heb een talent van God gekregen en Hij is nog niet klaar met dat talent. Daaorm heb ik mijn baan als jurist opgezegd en me op de muziek gestort. Ik hou ontzettend van Jezus, dat proef je ook in mijn liedjes. Maar de teksten van mijn liedjes kun je dubbel interpreteren. Een voorbeeld hiervan is het lied ‘Schuil bij mij’. Dat is een liedje dat van mensen tot mens gezongen kan worden. Maar voor mij is ‘mij’ met een hoofdletter M. Ik wil mensen op een laagdrempelige manier een inkijkje geven in wie God voor mij is."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor het CIP-interview met Delise:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify