Nieuws

10 januari 2019 door Redactie

Amerikaanse voorganger had zelfmoordgedachte: "Ik wilde naar de hemel gaan"

Bishop TD Jakes heeft tijdens een dienst afgelopen zaterdag voor de Amerikaanse voorganger John Gray gebeden. Gray had namelijk eerder tijdens een preek onthuld dat hij heeft nagedacht over zelfmoord.

"Ik dacht er letterlijk over hoe ik mijn leven kon beëindigen en toch naar de hemel kon gaan. En op de een of andere manier dat mijn kinderen geen littekens zouden krijgen, maar er was geen manier om erachter te komen hoe ik het moest doen”, zei Gray tijdens de oudjaarsavond dienst in zijn kerk Relentless Church. “En ik ben niet de enige persoon die daarover nadacht. Ik ben niet de enige persoon die door de duivel op dat gebied is aangevallen.”

Gray, die onlangs predikant werd van de kerk in Greenville, South Carolina, heeft na zijn leiderschap bij Lakewood Church van Joel Osteen in Texas de afgelopen maanden veel kritiek ontvangen nadat hij zijn vrouw een dure Lamborghini gaf. Gray gaf ook toe dat hij afgelopen zomer naar stemmen luisterde die hem probeerde weg te halen van zijn vrouw en zijn gezin. Waardoor hij en zijn vrouw Aventer op het punt stonden om te scheiden.

Geest
Tijdens een leiderschapsdienst onthulde Bishop Jakes dat de geest van zelfmoord nog steeds om Gray’s huis ligt. Hij berispte die geest openlijk. “De kracht van de zalving komt voorbij. Ik probeer je terug te krijgen”, zei Jakes tegen Gray, terwijl hij zijn handen op Gray legde. “Ik roep het eruit.”

Daarna sprak Jakes woorden van leven over Gray en bemoedigde hem in zijn talent. Hij vertelde Gray dat hij talentvol en gezalfd is, omdat hij “gebroken” was.

Zoek vandaag nog hulp
Als jij worstelt met zelfmoordgedachten of -acties, vertel dit dan aan iemand. Zorg ervoor dat je niet alleen bent en bel een vriend of familielid voordat je een onomkeerbare beslissing neemt. Je bent meer geliefd en gewaardeerd dan je denkt. Zoek vandaag nog hulp

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher