Ds. P. den Ouden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Homoseksuele verslaggever in gesprek met 'Nashvilledominee' P. den Ouden

"De Nashvilleverklaring is bedoeld om te verwoorden wat een christelijk huwelijk inhoudt. De homodiscussie is een afgeleide daarvan. Wie denkt dat de Nashvilleverklaring een antihomopamflet is, doet geen recht aan het stuk," stelt ds. P. den Ouden. Tegenover het YouTube-kanaal PodKat legt de hersteld hervormde predikant uit waarom hij de verklaring heeft ondertekend.

Den Ouden citeert artikel 8: 'WIJ BEVESTIGEN dat mensen die seksuele aantrekkingskracht ervaren tot mensen van hetzelfde geslacht een rijk en vruchtbaar leven kunnen leiden dat door het geloof in Jezus Christus aangenaam is voor God, wanneer zij een rein leven leiden – zoals dat voor alle christenen geldt.' De HHK-predikant zegt hierover: "De opdracht tot reinheid geldt voor alle mensen en niet alleen voor homo's. Als homo's rein leven kunnen ze een rijk en vruchtbaar geloofsleven leiden." 

De HHK-predikant maakt onderscheid tussen homokseksueel zijn en homoseksualiteit praktiseren. "Een homoseksuele geaardheid is niet per definitie zondig, maar de Bijbel verbiedt het wel om homoseksualiteit uit te leven. Dan ga je een Bijbelse grens over. Dat is heel lastig en daarom willen we pastoraal om de mensen heen staan. We gooien mensen nooit de kerk uit. 

God heeft het huwelijk bedoeld als een relatie tussen één man en één vrouw. De seksualiteit krijgt een plek binnen die veilige kaders. Dat niet iedereen daartoe in staat is, heeft met de gebrokenheid als gevolg van de zondeval te maken. Door de zonde zijn relaties ontspoord. Daarom sta ik niet boven mensen met een homoseksuele geaardheid. Ook ik heb mijn eigen zonden om tegen te strijden. 

In onze kerkelijke gemeente willen we in liefde om homoseksuelen heen staan. Ze worden ook echt niet scheef aangekeken door gemeenteleden. Als mensen denken dat ik homo's veroordeel hebben mensen de verklaring niet goed gelezen."

Bekijk het volledige gesprek en lees hier de volledige Nashvilleverklaring:

Reacties

D
Mooi interview, zowel van de kant van de journalist als van de dominee. De dominee benadert de problematiek eerlijk en pastoraal.
H
Respect. voor deze zoon van God
D
Eén zoon? Ik zie er twee.

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.