Je zal het maar hebben

Mooi

09 januari 2019 door Redactie

Esmee heeft een bloedvatmisvorming: "Ik ben ook gewoon een meisje"

Het nieuwe seizoen van tv-programma 'Je Zal Het Maar Hebben' ging gisteravond van start. Aan tafel bij De Wereld Draait Door (DWDD) is alvast vooruitgeblikt met twee deelnemers, waaronder de 14-jarige Esmee.

'Je Zal Het Maar Hebben' is het langstlopende BNN-programma, dat nu het veertiende seizoen in is gegaan. Jurre Geluk is de nieuwe presentator. Hij doet dat volgens Matthijs van Nieuwkerk 'heel eerlijk en direct'. "Mijn eerste vraag was volgens mij, mag ik even voelen?", vertelt hij in de uitzending.

Geen poespas
Esmee lijdt aan Arterio Veneuze Malformatie (AVN). Door het ontbreken van haarvaten ontstaat er een enorme druk in haar aders en slagaders. Hierdoor ontstaan er een soort spataders. Bij Esmee zit de bloedvatmisvorming in haar gezicht. "Ik ben ook gewoon een veertienjarig meisje", vertelt ze nuchter. "En, ja, geen poespas, geen andere dingen."

Gewoon
Ze doet mee aan het programma om mensen duidelijk te laten maken wat ze precies heeft. “En om te laten zien dat ik ook gewoon een meisje ben, zoals andere meisjes.”

Haar moeder was aanvankelijk nogal bezorgd. Ze was bang voor negatieve reacties, zegt ze tegen Van Nieuwkerk. Maar nu 'het circus' op gang is gekomen zijn het allesbehalve vervelende reacties.

Bekijk hier het gesprek bij De Wereld Draait Door, waarin Esmee vertelt dat ze ook gewoon een meisje is.

Foto: screenshot DWDD


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify