Andy Stanley

Nieuws

10 januari 2019 door Redactie

Andy Stanley: “Tien geboden zijn niet van toepassing op christenen”

Volgens voorganger Andy Stanley moeten christenen stoppen met het promoten van de Tien Geboden. We moeten volgens hem meer spreken over de Bergrede in plaats van de Tien Geboden. Dat zegt hij in een column op Relevant Magazine.

Stanley zegt dat de Tien Geboden het ‘oude verbond’ zijn en daarom niet langer van toepassing zijn op christenen van nu. 

Monument
“Als we een monument gaan maken als bewijs van ons geloof, zou het dan niet op zijn minst een monument moeten zijn van iets dat echt op ons van toepassing is?”, schrijft hij in de column. “Deelnemers aan het nieuwe verbond, christenen dus, hoeven geen geboden in het eerste deel van de Bijbel te gehoorzamen.” 

Hij vervolgt: “Van de deelnemers aan het nieuwe verbond wordt verwacht dat ze het enkele gebod dat Jezus gaf als onderdeel van zijn nieuwe verbond, dienen te gehoorzamen.” Hij doelt daarmee op de tekst: ‘Zoals Ik van je gehouden heb, moet je van elkaar houden’.

Nieuwe gebod
Dit nieuwe gebod is volgens Stanley een vervanging voor alles in de bestaande lijst. “Inclusief de grote tien. Jezus verving met het nieuwe gebod alle oude geboden.” 

Hij roept op om juist meer over de Bergrede te spreken.

Reacties

M
Waarom eigenlijk zo'n uitspraak doen. Dit zou geen issue moeten zijn want het nieuwe en oude testament vormen een geheel. In het OT lag het NT besloten en dus is in het NT het OT impliciet aanwezig. Jesus zei dat Hij niet was gekomen om de Wet en de profeten teniet te doen maar om ze te vervullen. In de bergrede zet Jesus de lat veel hoger -welke wij kunnen halen omdat we de H. Geest geschonken hebben- dan de 10 geboden. Als wij Jesus volledig volgen dan houden wij ons 'automatisch' aan de 10 geboden, een goede checklist voor het minimum!
B
De hele Bijbel is het Woord van JHWH, Tora is de basis en de kern de 10 geboden, inderdaad als minimum, dus houdt de shabbath en niet de zon-dag.

En doe ook de rest van de Torapraktijk, eet kosher, vier de Feesten van JHWH als Pesach met het feest van ongezuurde broden, Shawoeoth, Yom Kippur en Sukkoth.

Door de genade in Yeshua worden we behouden, in de navolging van Yeshua als leefstijl tonen we onze liefde , Joh. 14:21

Shabbath shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Jezus verving niet, maar vatte samen en concentreerde ze!
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify