Levensverhaal

09 januari 2019 door Redactie

Alisa dankt God na nieuwe nier: "Dit is een geschenk van God"

De artsen gaven aan dat het heel moeilijk was om een geschikte nierdonor voor Alisa Gararuk te vinden. Maar wat onmogelijk leek, is nu mogelijk geworden. De jonge Alisa heeft eind vorig jaar een nieuwe nier gekregen en herstelt goed van de transplantatie. En dat allemaal precies op haar 31ste verjaardag.

Samen met haar vriend was Alisa plannen aan het maken voor haar verjaardag. Die plannen werden verstoord door het beste telefoontje dat ze kon wensen: een donor is gevonden.

Beste nieuws ooit
"Dit is het beste nieuws ooit", schrijft Alisa's vriend op Facebook. "Mijn habibi krijgt een nier. Ze voelt zich okay na de operatie en alles werkt goed. Nu een week van herstel, we blijven bidden. Bedankt God, dank je leven, dank je liefde en iedereen die gelooft heeft en geholpen heeft om haar verhaal te delen."

Zelf zegt Alisa: "Heel erg bedankt voor al jullie liefde en gebeden! Het was een grote operatie met een enorm litteken, maar ik herstel goed. Ik kan nu zelfs enkele minuten zitten. Kan niet wachten om te kunnen dansen!"

Auto-imuunreactie
We spraken eerder met Alisa op het Amsterdamse Weesperplein over haar nierfalen. Het immuunsysteem van Alisa viel vier jaar geleden uit. “De auto-immuunreactie heeft mijn nieren kapot gemaakt”, vertelt ze. Dochter Chloé (9 jaar) kijkt haar moeder vragend aan. “Iedereen heeft een auto-immuunsysteem”, legt Alisa aan haar dochter uit.

“Het is een systeem in je lichaam dat virussen en bacteriën als soldaatjes aanvalt. Ze vallen dingen aan die niet in het lichaam horen, maar soms valt het het lichaam zelf aan.” Het blijft even stil, dan reageert Chloé verontwaardigd: “Dat is heel dom.” 

Geschenk van God
Met deze nieuwe nier is letterlijk haar leven gered. Alisa kan haar dochter nu zien opgroeien. "Dit is zo'n geschenk van God. Ik voel me zo gezegend", zegt ze dankbaar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify