Trump wall

Nieuws

09 januari 2019 door Lukas ten Napel

Muur van Trump leidt tot gedoe: Christelijke leider roept op tot eenheid

“We worden niet verenigd als land wanneer we het volledig met elkaar eens zijn, maar wanneer we samen vasthouden aan dezelfde burgerrechten. En daarmee proberen om ingewikkelde situaties als de muur aan te pakken”, Samuel Rodriquez, voorzitter van de Hispanic Christian Leadership Conference. Zo meldt Christian Today.

Rodriguez, die Spaanstalige wortels heeft, heeft zich uitgesproken over de botsing tussen de Democraten en Republikeinen over de financiering van de grensmuur. President Trump wil die muur laten bouwen op de grens van de Verenigde Staten en Mexico. Naar Rodriquez' mening moeten de twee partijen naar een tussenweg zoeken.

In een live televisietoespraak heeft president Trump gisteravond nogmaals gepleit voor een muur op de grens met Mexico. Hij zei dat er een "humanitaire crisis" gaande is en herhaalde dat hij 5,7 miljard dollar nodig heeft om immigranten buiten te houden. Dat schrijft de NOS.

Bouw
Volgens de predikant moeten de Democraten akkoord gaan met de 5,6 miljard dollar die de Amerikaanse president in de begroting heeft opgenomen voor de bouw van de muur. Daartegenover ziet hij graag dat de Republikeinen meer aandacht gaan besteden aan een definitieve oplossing voor degenen die van kinds af aan ongeregistreerd in Amerika wonen, de zogenaamde Dreamers. Deze mensen het Amerikaanse burgerschap geven, gaat voor een groep conservatieve Amerikanen namelijk een stap te ver, aldus Christian Today.

“Eerst moeten we stoppen met de immigratiekwestie beperken tot een debat tussen 'goed' en 'slecht' en 'wij' tegen 'hen'. We worden niet verenigd als land wanneer we het volledig met elkaar eens zijn, maar wanneer we samen vasthouden aan dezelfde burgerrechten en daarmee proberen om ingewikkelde situaties als deze aan te pakken”, geeft Rodriguez aan.

Shutdown
Sinds 22 december is er in Verenigde Staten een government shutdown van kracht, wat inhoudt dat een deel van de overheidsdiensten wordt stilgelegd. Dit omdat de Amerikaanse begroting niet door de keuring van de Democraten kwam. Ongeveer 800.000 ambtenaren krijgen door de situatie geen loon. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify