Stichting Ontmoeting

Nieuws

08 januari 2019 door Stichting Ontmoeting

Stichting Ontmoeting maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

Stichting Ontmoeting maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. En vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Ontmoeting als favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)! Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Ontmoetingnetwerken | Ontmoeting
Van de circa 1.000 vrijwilligers bij Ontmoeting zijn zo’n 600 mensen actief als netwerkvrijwilliger. Deze vrijwilligers vormen een sociaal netwerk rondom kwetsbare cliënten, mensen die zijn vastgelopen en niemand om hen heen hebben. De vrijwilligers brengen regelmatig een bezoek aan hen, ondernemen activiteiten en helpen bij alledaagse dingen. Zij zijn een brug naar de maatschappij. Veel vrijwilligers zijn al jaren actief als vrijwilliger voor Ontmoetingnetwerken.

Ontmoeting is ontzettend blij met de inzet van deze enthousiaste groep mensen en houdt hen graag zo enthousiast. Daarom is het erg belangrijk dat de vrijwilligers een goede training ontvangen voor het werken met de kwetsbare cliënten van Ontmoeting. Bij Ontmoeting werken professionals en vrijwilligers samen rondom een cliënt. Om deze samenwerking te verbeteren en om de cliënt centraal te blijven stellen hebben is de samenwerkingsdriehoek gelanceerd. De cliënt staat centraal en is eigenaar van zijn hulpvraag. Waar nodig wordt professionele hulp geboden en waar het kan worden vrijwilligers ingezet.

Klik hier om uw stem uit te brengen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify