Nieuws

09 januari 2019 door Redactie

David Platt benadrukt de urgentie van het zendingswerk door over hemel en hel te praten

David Platt zet de verschrikkingen van de hel tegenover de schoonheid van het leven. Hij wil op die manier de urgentie van het zendingswerk benadrukken.  Die boodschap deelde Platt op de Cross19-conferentie. Zo schrijft The Christian Post

Hij sprak over dit thema in zijn preek ‘Openbaring: de urgentie van de eeuwigheid’. Hij haalde Openbaring 14:19 aan zijn verhaal te doen. Daar staat zij die niet op Jezus vertrouwen ‘de wijnpers van Gods toorn’ ontvangen. "Maar ze kunnen niet op Jezus vertrouwen als ze nooit over Jezus horen," zei hij. "Hoe kunnen ze geloven als ze het niet horen? Ze moeten het horen." 

Urgentie
Platt onthulde dat hij onlangs in Nepal was, waar hij getuige was van honderden lichamen die op een brandstapel werden gezet en slechts 24 uur na hun dood in brand stonden. “Ik ruik deze brandende lichamen en besef dat ik naar een fysiek beeld van een spirituele realiteit kijk. De meeste, zo niet al deze mensen hebben nooit de kans gehad om te horen hoe ze naar de hemel kunnen gaan.”

“Er is een urgentie met een blik op de eeuwigheid.”

Liedjes zingen in de hemel
Zoveel christenen hebben een schamele kijk op de hemel, zegt Platt. "Als we eerlijk zijn, hebben velen van ons een vrij saaie kijk op hoe het zal zijn. We staan met elkaar in de buurt en zingen liedjes en staren een paar duizend jaar naar het licht.” 

Maar volgens de Bijbel is de hemel meer dan alleen maar liedjes zingen. "Dit is een plaats waar we naartoe gaan waar het de vervulling is van al onze verlangens in de tegenwoordigheid van God; een nieuwe aarde, een complete aarde, geen plaats waar we niets anders te doen hebben dan drijven op wolken, maar een nieuwe aarde waar we alles te doen hebben, een God om te aanbidden, een koninkrijk om te regeren, een universum om te verkennen, een gezin om te genieten,.” 

Oproep
Platt doet een oproep: "Breng je leven door voor de roem van Zijn naam, waar Hij nog niet bekend is. Het einde van alle geschiedenis is de verhoging van de naam van Jezus in alle landen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify