Nieuws

08 januari 2019 door Redactie

Chinese kerk gedwongen om het eerste gebod van Mozes af te breken

De communistische autoriteiten in China hebben een kerk gedwongen om het eerste van de tien geboden die aan Mozes zijn gegeven te vernietigen. Het zou aanstootgeven worden geacht. Dat schrijft The Christian Post.

Bitter Winter Magazine maakt melding van schendingen van godsvrijheid in China. Dat bedrijf zei dat het incident in november heeft plaatsgevonden, toen dertig ambtenaren een inspectie uitvoerden van een door de overheid goedgekeurde Three-self church.

Tien Geboden
In de kerk zagen ze de Tien Geboden op de muur staan en verklaarden ze dat het eerste gebod verwijderd moest worden. In dat gebod staat: "Ik ben de Heer, uw God, die u uit Egypte, uit het land van de slavernij, heeft gebracht. Je zult geen andere goden voor me hebben."

Overheid
"Gelovigen zijn het niet eens met deze keuze. De overheid gaat daar hard tegenin. "Wie durft niet mee te werken? Als iemand het er niet mee eens is, vechten ze tegen China. Dit is een nationaal beleid. Je zou een goed begrip van de situatie moeten hebben. Ga niet tegen de overheid in."

Bidden
David Curry, de baas van Open Doors zei: "De kerk in China moet uit de passieve zone komen en hun geloof actief integreren in elk onderdeel van hun wandeling in China, inclusief opstaan als de Chinese regering besluit de bijbel te willen bewerken. Ik denk dat we het moeten uitspreken, ik denk dat het een kwestie is van bidden. Wanneer christenen worden vervolgd, moeten we opstaan en onze stem laten horen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify