disney

Mooi

08 januari 2019 door Shehera Vega Sánchez

De mooiste levenslessen die Disney ons heeft geleerd

Of je nou van kleins af aan bent opgegroeid met Disney of altijd stiekem meekijkt met je eigen kids; Disney films zijn voor de meeste van ons, jong of oud, toch wel een guilty pleasure. Films vol emotie, vrolijke liedjes en kleurrijke personages. Maar wist je dat iedere Disney film ons ook een inspirerende levensles meegeeft? Famme zette deze lessen op een rijtje.

Disney films worden vaak gezien als puur entertainment, toch heeft iedere les een diepere laag met een bijzondere boodschap. Lessen waar je kinderen - en soms ook jij - veel van kunnen leren. Van de Leeuwenkoning tot aan Mulan: dit zijn de mooiste lessen die Disney ons heeft geleerd.

De Leeuwenkoning
Natuurlijk leert deze klassieker ons dat we ons niet druk moeten maken met de bekende uitspraak 'Hakuna Matata'. De diepere les echter in deze film is dat we niet weg moeten rennen voor ons verleden, maar onze blik op de toekomst moeten richten. "We refereren uiteraard naar de scène waarin Simba wegrent wanneer zijn vader overlijdt. Zet je verdriet om in kracht en maak je nabestaanden trots; aldus wijze lessen uit de Lion King."

Peter Pan
Het is een onvermijdelijk feit dat ieder van ons op een gegeven moment volwassen moet worden. Peter Pan leert ons echter dat we ons niet hoeven te schamen voor het kind in ons. "Het kind in je zorgt voor creativiteit en een fantasierijke mindset. En dit kan altijd goed van pas komen. Ouder worden we allemaal, maar opgroeien… Dat is een keuze!"

Mulan
Mulan is één van de eerste powervrouw in de wereld van Disney. Deze dappere dame deinst niet weg voor moeilijkheden en leert ons dat alles mogelijk is wanneer je er met de volle 100% voor gaat. In de film pretendeert ze een man te zijn, zodat ze mee kan vechten in het leger. Hiermee riskeert ze weliswaar haar eigen leven, maar weet ze zeker dat haar eigen familie gered wordt. "Aan emancipatie en feminisme geen gebrek! Om nog maar te zwijgen over haar onafhankelijke houding en doorzettingsvermogen"

Belle en het Beest
De boodschap van dit o zo beroemde sprookje is misschien wat kort door de bocht, maar zeker niet minder waar: "Echte schoonheid zit van binnen." De lieve Belle raakt verliefd op het norse beest. En hoewel zijn uiterlijk de meeste mensen de stuipen op het lijf jaagt, is het zijn innerlijk dat Belle het meest raakt. 

Lees nog meer mooie Disney-lessen op Famme.nl.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify