Beth Moore

Nieuws

08 januari 2019 door Redactie

Beth Moore: "De Bijbel lezen is niet hetzelfde als tijd met God doorbrengen"

De Bijbel lezen is net hetzelfde als tijd met God doorbrengen, zegt Beth Moore. Ze doet de uitspraak op Twitter. "De Bijbel is het Woord van God. Het is cruciaal om Hem te kennen, maar het is niet God", maakt ze duidelijk.

"We kunnen onze Bijbel bestuderen totdat Jezus terugkomt en Hem er compleet buiten laten. We kunnen groeien in feiten en nooit groeien in geloof", schrijft ze. Wel verduidelijkt ze het volgende: "Mijn punt is niet om de Bijbel minder te bestuderen. Ik ben een liefhebber van dagelijkse Bijbelstudie. Dat is wat ik doe. Het is mijn levenswerk. Mijn punt is dat we God nodig hebben om Zijn woord te bestuderen."

Bijbelstudie
Ze wil aangeven dat de Bijbel bestuderen en een relatie met Jezus hand in hand gaan. "Ik wil alleen maar zeggen: laat Jezus bij je bijbelstudie niet achterwege."

Johannes 5
De auteur kreeg in Amerika best wat kritiek te voorduren op haar uitspraken. Tegen een criticus zei ze om Johannes 5 te lezen. Vermoedelijk omdat daar twee verzen van het hoofdstuk (39-40) rechtstreeks verwijzen naar het lezen van de Schrift.

De passage luidt: "U zoekt de Schriften omdat u denkt dat u in hen het eeuwige leven hebt; en zij zijn het die over mij getuigen, maar u weigert naar mij toe te komen dat u het leven kunt hebben."

Persoonlijke relatie
Het is volgens Moore belangrijk voor christenen om te begrijpen, dat zelfs al is God zijn Woord en ontmoet Hij gelovigen vaak daar, dat betekent niet dat dat gelijk staat aan een persoonlijke relatie met God. Immers, zelfs Satan kent het Woord.

Reacties

A
God en Zijn Woord zijn 1, halleluja.
God en Zijn Zoon, het levende Woord, zijn 1, halleluja.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify