Ds. M. Klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Nashville verklaring: Nieuwsuur bezoekt ds. Klaassen

"Het is in de eerste plaats een bevestiging van wat de kerk altijd geleerd heeft aangaande het huwelijk. En dat is enorm onder druk komen te staan in onze samenleving," vertelt ds. M. Klaassen in Nieuwsuur. Als één van de initiatiefnemers vertelt de hervormde predikant uit Arnemuiden waarom de Nashville verklaring wat hem betreft nodig is.

Volgens Klaassen is er verwarring ontstaan over wat de bedoeling is van de verklaring. "Die zou namelijk beweren dat je je homoseksuele identiteit moet ontkennen of terug in de kast zou moeten of er zelfs van zou moeten genezen, maar dat is absoluut niet de bedoeling van deze verklaring. (...) De bedoeling van de verklaring is om naar de kerken en naar de samenleving een duidelijk statement te maken van waar orthodoxe christenen voor staan."

In het Nieuwsuur-item komt ook de homoseksuele predikant Alexander Noordijk aan het woord. Hij vertelt over christenen die probeerden om homoseksualiteit uit zijn lichaam te drijven. "Dat mensen dan bidden: duivel ga eruit. En zeggen dat ik opnieuw geboren moest worden. Maar vervolgens was ik niet 'genezen', waardoor ik me afvroeg of ik er wel mocht zijn." 

Reacties

Sinds in Ubbergen een homodominee door zijn collega, met wie hij getrouwd was, met een daartoe klaargelegde bijl werd vermoord, denk ik dat de criminaliteit onder homodominees hoger is dan gemiddeld, evenals de psychiatrische problematiek. God maakt het ze blijkbaar niet makkelijk.
Met gemiddeld bedoel ik natuurlijk 'binnen de beroepsgroep van dominees', dus -hoe groot is de kans dat een dominee wordt vermoord? en -hoe groot is de kans dat een dominee een moord pleegt? en -hoe groot is de kans dat een dominee als patient in een tbs-kliniek terecht komt? Door dit incident staan de homodominees er gekleurd op.
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.