Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Aangifte tegen Van der Staaij om omstreden homoverklaring

De ambassadeur van de Gay Pride, Francis van Broekhuizen, heeft aangifte gedaan tegen SGP-voorman Kees van der Staaij. Dit melden verschillende media. Aanleiding is zijn naam onder de omstreden Nashville-verklaring.

De Nashville-verklaring is in 2017 in Amerika opgesteld, het pamflet waar nu de handtekeningen onder zijn gezet is een vertaling hiervan. In de Nashville-verklaring staat onder meer te lezen dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Ook wordt volgens critici gesuggereerd dat daar genezing voor mogelijk is. De ondertekenaars betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw.

"Dat hele pamflet is een oproep van toch weer discrimineren van lhbti'ers", aldus operazangeres Van Broekhuizen tegen NPO Radio 4. "Ik voelde mij echt gekwetst en heel verdrietig. Je gaat terug in de tijd. Als ambassadeur van de pride heb ik hiermee een signaal willen afgeven."

Eerder vandaag liet de SGP weten dat Van der Staaij achter de verklaring blijft staan. "De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. In lijn daarmee heb ik aangegeven dat ik me kan vinden in de strekking van de Nashville-verklaring," aldus de SGP-leider.


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het doen van valse aangifte is strafbaar. Misschien moet het OM dat onderzoeken ipv of de Verklaring strafbaar is. Dat zou een welkome rem zetten op activistische aangiftes.
Ik had Kees al voorspeld dat het tot maatregelen zou komen. Elders op deze site lees je het nieuws dat de VU maatregelen voorbereidt tegen P. de Vries.

Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (3)