Simba en Nala

Nieuws

07 januari 2019 door Family7

Lion King sterren Simba en Nala te gast bij Family7

Er is nog nooit zoveel gezongen in een Family7-uitzending van ‘Thuis’ als in deze. En niet zomaar muziek: Nala en Simba uit musical The Lion King zingen samen een duet en presentator Jan van den Bosch geniet zichtbaar van het geanimeerde gesprek. Channa Hewitt (Nala) en Jonathan Vroege (Simba) zijn te gast in het nieuwe seizoen van Thuis en praten over The Circle of Life, hun jeugd en hun geloof.

Praise en prayer
Tussen de shows door in het Circustheater in Scheveningen houden Jonathan en Channa met enkele collega’s een praise en prayer-sessie. "Daar delen we wat we die week hebben gelezen en geleerd. We bidden voor elkaar en praten over wat ons bezig houdt." God zet je niet zonder reden op een bepaalde plek neer, is de overtuiging van de beide jonge musicalsterren. "Ik doe mijn werk niet voor het applaus, maar voor Hem. Daarin wil ik een rolmodel zijn."

Glitterwereld
Hoe kan je als christen overeind blijven in zo’n glitterwereld, vraagt Jan van den Bosch. Jonathan: "Je moet weten wie je bent en wie je Vader is. Dan wordt je minder snel veranderd. Ik zeg ‘minder snel’, want de invloed van de musicalwereld is erg groot, maar dat is niet alleen maar slecht. Maar toch verandert het wel onbewust, hoe je naar mensen kijkt, en over ze praat. Ik dacht zelf ook iets teveel van mezelf, mijn ego groeide. Mijn personal trainer heeft me fysiek en later ook geestelijk getraind. Hij is degene die me van God bewust heeft gemaakt."

Circle of Life
The Circle of Life is het bekende openingslied in het verhaal van The Lion King, over de kringloop van het leven. Jonathan vertelt: "Dat is voor iedereen te herkennen. Iedereen ziet in zijn eigen leven een bepaalde levenscirkel, bij mezelf zie ik dat ook." Channah gaat nog verder in de parallel met het geloof: "Simba verliest zichzelf en vindt zichzelf terug in zijn vader en – zoals ik het ervaar - ‘God’. Hij krijgt te horen: Je bent mijn zoon. Je hebt fouten gemaakt, maar neem nu je plek in als koning van het land. Dat is zo sterk. Voor kinderen is The Lion King een mooi verhaal, maar voor volwassenen zitten er heel wijze lessen in."

Bekijk het gesprek met Jonathan Vroege en Channah Hewitt in ‘Thuis', maandag 7 januari om 21:00 uur bij Family7.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify