Nieuws

04 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Kleinzoon Billy Graham voelde zich in de steek gelaten: "Ik wilde niets met christenen te maken hebben"

Tullian Tchividjian, voormalig voorganger van een Amerikaanse megakerk, wilde op een gegeven moment "helemaal niets meer met christenen te maken hebben". Dit gaf de kleinzoon van de vorig jaar overleden evangelist Billy Graham onlangs toe op zijn website. In 2015 trad hij af als voorganger van de Coral Ridge Presbyterian Church na een buitenechtelijke affaire.

Zo'n 2,5 jaar geleden dacht de voorganger: "Ik wil niets meer met mijn christelijke bediening doen. Ik houd van God en ik weet dat Hij van mij houdt, maar ik wil niets meer met christenen te maken hebben." Tchividjian geeft toe dat hij een bittere en cynische houding jegens de kerk aannam nadat zijn leven en bediening ineenstortte toen zijn overspel bekend werd. "Ik voelde mij na mijn affaire in de steek gelaten en verweesd."

De voormalig kerkleider vertelt dat hij vanuit de hele wereld honderden brieven met soortgelijke verhalen heeft ontvangen. "Brieven van mensen die leven met schuld en schaamte naar aanleiding van wat zij hebben gedaan of nagelaten. Mensen die spijt hebben van hun keuzes en het liefst alles zouden terugdraaien, maar worden geplaagd door het besef dat dit niet mogelijk is. Mensen die alles zijn kwijtgeraakt en zich afvragen of ze ooit weer vreugde en vrede zullen ervaren."

Na zijn buitenechtelijke affaire is Tchividjian inmiddels met een andere vrouw hertrouwd. "Iedere keer wanneer ik denk aan het moment waarop ik mijn eerste vrouw bedroog en hoe onbetrouwbaar ik was, kruip ik ineen. Het is heel ongemakkelijk om dit soort dingen tegenover anderen te erkennen. Het onthullen van mijn onzekerheden, angsten, mislukkingen en zelfzuchtige ambities is heel erg moeilijk."

Tegelijkertijd wijst hij op de overtuiging dat Jezus een vriend was voor mislukkingen, mensen die van hun voetstuk vallen en de zwakken. "Terugkeren naar de oude situatie is niet meer mogelijk. Maar er is een God die vergeeft en zonden uit het verleden vergeet."

Reacties

Wij alle maken fouten. Daar ontkom je niet aan. Het blijven wandelen en terugkomen naar onze heer is het belangrijkste.
H
Besef je wel Maurice, dat niet de zondaar, maar de KERK hier de grootste

zonde bedrijft ? Matt. 18:35.. Van HARTE .....vergeven.
T
Vergeef ons onze schulden zoals wij onze schuldenaren vergeven.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify