moeder

Mooi

04 januari 2019 door Shehera Vega Sánchez

Drie vrouwen openhartig over hun eerste jaar als moeder

Een kind krijgen is iets prachtigs. Toch brengt het hebben van kinderen ook veel veranderingen en soms ook moeilijkheden met zich mee. Vooral in het eerste jaar van je moederschap lijkt het alsof je leven compleet op zijn kop staat en dat snappen deze drie moeders maar al te goed. Aan Famme vertellen ze openhartig over hun eerste jaar als moeder.

'Je eigen leven is voorbij'
Na de geboorte van haar kleine voelde het voor Anne alsof haar eigen leven voorbij was. "Dit klinkt misschien een beetje cru want ik houd van mijn leven zoals het nu is", legt ze uit. Zij en haar vriend kunnen zich geen dure nanny veroorloven en dus was het af en toe hard zwoegen. "Maar ik kan je verzekeren: dit is het allermooiste wat ons ooit is overkomen. Dus maak je vooral geen zorgen en geniet van je nieuwe leven!"

'Ik wilde alles zelf doen'
Voor kersverse mama Susan was het in het begin lastig om te accepteren dat ze hulp nodig had. Zo erg zelfs dat ze het soms al lastig vond als haar partner zo nu en dan iets wilde doen. "Het is niet dat ik hem niet vertrouwde met ons kind, maar ik dacht het allemaal zelf net even wat beter te kunnen." Als gevolg hiervan raakte ze compleet oververmoeid. Haar advies aan andere moeders: "Aanvaard hulp van buitenaf en laat je perfectie varen."

'Mijn lichaam zal nooit meer hetzelfde zijn'
Manouk vond het in het begin lastig te verwerken dat ze lichamelijk niet meer de oude was. Ze probeerde heel gezond te eten en ieder vrij moment te sporten, maar helaas werkte haar lichaam niet mee. "Dit was best even een struggle voor mij. Maar wanneer ik naar mijn meisje kijk laat ik die negatieve gedachtes al snel gaan. Zij is mijn leven en dat heb ik goed gedaan."

Lees hun volledige verhaal en die van andere mama's op Famme.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify