babyverlof

Nieuws

04 januari 2019 door Shehera Vega Sánchez

Vaders krijgen vanaf dit jaar vijf dagen babyverlof

Leuk nieuws voor alle vaders: vanaf dit jaar krijgen partners van een vrouw namelijk niet twee, maar vijf dagen verlof na de geboorte van hun kind. Jeffrey van der Stelt uit Rotterdam was de eerste vader die in aanmerking kwam voor deze nieuwe regeling. Zijn zoontje Nathan werd op Nieuwjaarsdag geboren in het Maasstad Ziekenhuis, zo meldt rijksoverheid.

Nieuwe wet
Dankzij de Wet Inwerkingtreding Extra Geboorteverlof (WIEG) die op 1 januari is ingegaan hebben ouders ruimere verlofmogelijkheden. In 2018 kregen partners na de geboorte van een kind twee dagen geboorteverlof, maar dit is sinds dit jaar uitgebreid tot vijf dagen.

Volgend jaar zal de regeling nog verder worden uitgebreid. Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners namelijk in het eerste half jaar na de geboorte van de baby vijf weken extra geboorteverlof krijgen.

Sprong vooruit
"Dit is een enorme sprong vooruit. Hierdoor kunnen moeders, hun partner en het kind met elkaar een goede en mooie start maken", liet minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten. Hij ging gisteren op bezoek bij Van der Stelt om hem en zijn gezin persoonlijk te feliciteren.

Koolmees: "Het is goed om met elkaar extra tijd te krijgen om te kunnen wennen aan het leven met een baby erbij. Daardoor ontstaat er een betere start voor moeder, partner en kind."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify