Willem Lingeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Is samenwonen hetzelfde als trouwen?

Kunnen we in de kerk samenwonen accepteren als andere vorm van getrouwd zijn? Maakt de Bijbel onderscheid tussen huwelijk en samenwonen? Deze vragen behandelt Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven', in onderstaande video. Hij hoort om zich heen dat veel kerken worstelen met wel of geen onderscheid maken tussen samenwonende en getrouwde stellen.

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Reacties

Ik ben het helemaal eens met Willem Lingeman. Hij heeft gelijk dat het huwelijk een beslissing van man en vrouw is om trouw aan elkaar te zijn en samen te wonen tot de dood hen scheidt, meer niet. Er hoeft geen ambtenaar bij, of een predikant of priester om het in Gods ogen een huwelijk te laten zijn. Sterker gesteld: de eerste waarmee je 'het' doet, daarmee ben je getrouwd!
J
Dit is niet compleet, hier wordt volkomen aan Genesis 1:28 voorbij gegaan! Je gaat naar de kerk, je bent gedoopt, leeft met God in je hart, maar je zegt nee tegen de zegen van God? Je sluit God buiten, terwijl hij erbij wil zijn (Bruiloft te Kana). Ik kan de logica hier niet van volgen. Zeker met de kijk op Mattheus 12:30, je bent voor of tegen en je hangt er niet ergens half tussen in! Samenwonen kan gewoon niet.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.