Leo Habets
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Leo Habets (70) na zwaar ziekbed overleden

Na een ziekbed van bijna twee jaar is Leo Habets op woensdag 2 januari overleden aan darmkanker, meldt Uitdaging. Hij is één van de oprichters van de evangelsche krant Uitdaging. Leo is 70 jaar geworden. Hij laat zijn vrouw Christine, drie dochters en drie kleinkinderen achter.

Nadat hij als jongeman tot geloof kwam, kreeg Leo al snel het verlangen om het evangelie door middel van media door te geven. Zo was hij in 1982 verantwoordelijk voor de nationale evangelisatie-actie ‘Er is hoop’ waaraan meer dan 300 kerken deelnamen. Als onderdeel van die campagne werd huis aan huis in heel Nederland een evangeliserend magazine verspreid, in een oplage van 5,2 miljoen exemplaren.

Vervolgens richtte hij samen met vriend en journalist Johan Bos Uitdaging op. Habets droeg begin 2013 de rechten op Uitdaging over aan uitgeverij Inspire Media. Vanwege de financiële malaise besloot Uitdaging in 2015 om de uitgave van het maandblad stop te zetten. Voormalig uitgever Chris Ouweneel constateerde dat "dat het steeds moeilijker werd om het hoofd boven water te houden."

Vorig jaar zag Habets geen andere oplossing dan de stekker uit de krant trekken. Uiteindelijk werd er tóch een oplossing gevonden. 'Dit zal onder de nieuwe leiding van Siebren Verburg (Events4Christ) en Klaas Spijker gaan gebeuren,' liet Uitdaging weten. 'Het geheel zal in een nieuwe stichting met de naam Uitdaging voortgezet worden. Deze stichting zal het bestaande netwerk en website overnemen.'

'Vijftig jaar is hij zijn roeping om het Evangelie te verkondigen via de media trouw gebleven,' laat Uitdaging naar aanleiding van zijn overlijden weten. 'Ondanks zijn lijden heeft Hij zijn vertrouwen in God niet verloren. Hij was ervan overtuigd dat Hij zijn eeuwigheid mag doorbrengen bij God, die Zelf alle tranen van onze ogen zal afwissen.'

Lees hier het volledige overlijdensbericht op de website van Uitdaging.

Foto: Uitdaging

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?